Haşdi Şabi İlk Defa Bir İHA’sını Tanıttı

Cu, 16/06/2023 - 11:47

Irak Gönüllü Halk Güçleri (Haşdi Şabi) "M-6" isimli bir saldırı İHA’sı temin ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Haşdi Şabi, kuruluşunun dokuzuncu yılında "M-6" adlı saldırı İHA’sını tanıttı.

Bu insansız hava aracı, Irak'ın güvenliğini sağlamak ve korumak amacıyla ilk kez Haşdi Şabi'nin askeri teçhizat ve tesislerinin bir parçası haline geldi.

Bu insansız hava aracının uçuşuna ve Gönüllü Halk Güçleri'nin operasyon odasına ait fotoğraf ve videolar, bu direniş kuvvetlerine bağlı sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

El-Menar, konuyla ilgili olarak şunları yazdı: ‘Haşdi Şabi'de gelişmiş teçhizatın ortaya çıkması, bu grubun Irak'taki yeteneklerinde önemli bir gelişmedir ve Irak topraklarındaki düşmanın askeri tesisleri için ciddi bir tehdittir.’

Bu bağlamda Irak Cumhurbaşkanı da dün yaptığı açıklamada Haşdi Şabi'nin kuruluş yıl dönümünü kutlamış ve bu direniş grubuna mümkün olduğunca çok destek verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Haşdi Şabi, IŞİD teröristlerinin Musul'a gelmesinden sonra 13 Haziran 2014’te, teröristlerin hızla Bağdat'a doğru ilerlediği bir dönemde Ayetullah Sistani'nin Cihad-ı Kifayi fetvası ile kuruldu ve dost ve düşmanın bile itiraf ettiği üzere IŞİD'in yenilmesinde büyük rol oynadı.



Yeni yorum ekle