Hizbullah’tan Cumhurbaşkanı Adayı Süleyman Frenciye’ye Destek

Pt, 12/06/2023 - 11:15

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım yaptığı konuşmada Lübnan cumhurbaşkanlığı görevini hak edenin Süleyman Frenciye olduğunu ifade etti.

Welayet News  - El-Menar haber ajansının aktardığına göre Şeyh Naim Kasım yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Süleyman Frenciye, Lübnan'ın cumhurbaşkanlığına layık birisidir. Çünkü kapsamlı milliyetçi özelliklere sahiptir ve Lübnan'ın kurtuluşu, bağımsızlığı ve Lübnan'ı hak ettiği yere taşıyacak politikalara destek konusunda net bir siyasi tutuma sahiptir."

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı konuşmasına şöyle devam etti: "Frenciye'nin cumhurbaşkanlığına karşı çıkanlardan bazıları, kendilerinin onunla kişisel olarak değil, Hizbullah ile olan ilişkisiyle ilgili bir sorunlarının olduğunu ifade ettiler."

Şeyh Naim Kasım, bu kişilerin muhalefetinin Süleyman Frenciye'nin Hizbullah ile olan ilişkisinden kaynaklanmadığına dikkat çekerek şöyle dedi: "Bu kişilerin Frenciye'ye muhalefet etmesinin nedeni, onun ülkede kan akıtmaması, Amerikan talimatlarına göre hareket etmemesi, şehit kanını satışa çıkarmaması ve direnişe arkadan bıçaklamamasıdır."

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, "Cumhurbaşkanlığı seçimine katılacağız ve Süleyman Frenciye'ye oy vereceğiz. Biz kendimize güveniyoruz. Asıl soru şu ki, herhangi bir konuşmanın iki tarafının da tartışmalar ve incelemeler sonunda bağımsız bir karar verebileceği düşünüldüğünde, bazıları neden hala bizimle diyalog kurmaktan korkuyor?" dedi.

Şeyh Naim Kasım, cumhurbaşkanı seçiminin hesaplaşma ve iktidar arayışı için uygun bir yer olmadığını belirterek, "İleride, bizim söylediklerimizin çözüm, başkalarının söylediklerinin ise cumhurbaşkanı seçimini geciktirme sebebi olduğu netleşecektir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle