Nasrallah'tan Siyonist İsrail'e Sert Uyarı

Ct, 27/05/2023 - 08:53

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Siyonist İsrail'e uyarıda bulunarak, "Herhangi bir yanlış hesap bölgede patlamaya neden olur." dedi.

Welayet News Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Direniş ve Kurtuluş Bayramı" olarak bilinen Lübnan'ın kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle perşembe akşamı bir konuşmada gerçekleştirdi.

Nasrallah, İran ve Suriye'nin Lübnan'daki direnişe verdiği desteğe attığı bulunarak, "Lübnan Ordusuna, güvenlik güçlerine, Filistinli gruplara ve tüm siyasi gruplara ve aynı zamanda tüm direniş komutanlarını desteklemeye devam eden iki ülke olan İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Siyonistlerin tehditlerine yanıt veren Hasan Nasrallah, "Büyük bir savaşla tehdit eden siz değilsiniz ama biz sizi böyle bir savaşla tehdit ediyoruz. Herhangi bir büyük savaş tüm sınırları kapsayacak ve yüzbinlerce savaşçı savaş alanlarını dolduracaktır. İnsani açıdan çok yüksek bir üstünlüğümüz var. Güçlü noktamız, ideolojik açıdan çok gerileme yaşayan düşmanın iç cephesidir." ifadesini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreteri, Siyonist düşmanla savaşın sürdüğünü belirterek, "Tabii, Siyonist düşmanla savaşımızın bittiğini düşünenler hayal görüyorlar. Çünkü topraklarımızın bir kısmı hâlâ işgal altındadır." açıklamasını yaptı.

Siyonist İsrail'in 2000'de Lübnan'dan ve Gazze'den çekilmesinden sonra “Büyük İsrail” diye bir şey kalmadığını anlatan Hasan Nasrallah, sözlerine şöyle devam etti: 

"Siyonist Rejim şu anda duvarların ve ateşin arkasına saklanıyor ve Filistin halkıyla müzakerelerde kendi şartlarını dayatamıyor. Amerika artık dünyada hegemonik bir güç değil ve her şey çok kutuplu bir dünyaya doğru ilerliyor, İsrail'i endişelendiren de bu. İsrail'in iç bölünmesi karşısında, direniş ekseni birlik haline ve güçlüdür.

İsrail'in iç cephesi zayıf ve kırılgan, İsrailliler kaçmaya hazır.  Onların kaçma çabası önemli gelişmelerden biri."

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Suriye ziyaretine değinen Nasrallah, "Suriye'ye karşı 12 yıllık dünya savaşının ardından İran cumhurbaşkanının bu ülkeyi ziyareti sırasındaki tutumları direniş ekseninin birliğini gösteriyor. Bugünkü direniş akımı, ruhen üst düzeyde olan insani güçlere sahiptir. Bu eksenin insan kaynaklarının kapasitesi ne kadar fazlaysa İsrail de böyle bir gücün bir o kadar zayıf olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrallah ayrıca, "Hala Filistin'in özgürlüğünü, Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı ve İsrail rejiminin yıkılmasını umut ediyoruz." diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle