Seyyid Hasan Nasrallah’tan Kudüs Günü Çağrısı

Cu, 14/04/2023 - 10:30

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, bir kez daha Dünya Kudüs Günü merasmlerine halkın geniş katılım göstermesi çağrısında bulundu.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Perşembe akşamı yaptığı konuşmada, bu mübarek gecelerin önemine değinerek, onu dinleyen herkesten Dünya Kudüs Günü merasimlerine geniş katılım sağlamalarını istedi.

Hizbullah Genel Sekreteri şunları söyledi: ‘Şu an camilerde, evlerinde ve televizyonlarda bizi dinleyen herkesi yarın (bugün) Dünya Kudüs Günü merasimlerinde dinamik ve güçlü bir şekilde katılmaya davet ediyorum.

Bu tören saat dörtte başlayacak ama bu saatten önce mekânda olmanızı istiyorum. Kardeşlerin bu varlığı, bugünlerde Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da, Batı Şeria'da ve genel olarak Filistin'de meydana gelen olaylara karşı bir tür dostluk ve dayanışma ifadesidir.

Bu sebeple, bu günü anmak için Seyyid-üş Şüheda (a.s) Merkezinde  aktif, güçlü ve coşkulu bir şekilde bulunmanızı bekliyorum.’ 

Seyyid Hasan Nasrallah aynı zamanda şu ifadelerde bulundu: ‘Hacı Kasım Süleymani, Filistin'in kurtuluşu yolunda şehit olmuştur. Bu nedenle Batı Şeria'yı desteklemek ahlaki ve dini bir sorumluluktur.

Bu yıl, direniş ekseni geçmiş yılların zorluklarını geride bırakmış ve Siyonist Rejim, kendi ifadeleriyle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir iç kriz ile karşı karşıyadır.

Kudüs Günü, Filistin'in özgürlüğü için verdiğimiz mücadelenin bir parçasıdır.’



Yeni yorum ekle