El-Husi: ABD Yemen'nin Petrol Kaynaklarına Hakim Olmaya Çalışıyor

Pa, 26/03/2023 - 09:56

Yemen Ensarullah hareketi lideri, Amerika'nın Yemen’i işgal etmeye ve bu ülkenin petrol zenginliklerine hâkim olmaya çalıştığını vurguladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi, şunları söyledi: ‘Washington'ın Yemen'e yönelik saldırının başladığını açıklaması, Amerika'nın bu saldırılardaki rolünü ortaya koymuştur.

Amerika kendi araçlarıyla Yemen'i işgal etmeye ve bu ülkenin petrol kaynaklarına hâkim olmaya çalışıyor.

İşgalci Suudi koalisyonunun bariz başarısızlığının gölgesinde, bu koalisyon başka seçeneklere ve alternatif taktiklere başvuruyor.

İşgalci Suudilerin ve BAE’nin peşinden giden ülkeler bu saldırılara katılmakla ne kadar zarara uğradıklarını anladılar.

ABD, İngiltere ve Siyonist rejim, Riyad ve Abu Dabi'yi işgalci Suudi koalisyonunda tutmaya çalışıyor ve ABD, Suudilerin bu savaşta kalmasının kendisi için daha fazla hasara ve ekonomik ve güvenlik sonuçlarına yol açacağını bilmesine rağmen bu konuda ısrar ediyor.

Suudi koalisyonunun taktiği, savaşı ve ablukayı sürdürmek ya da savaş ve barış arasında bir durumda kalmaksa, bu kabul edilemez.

Kuşatma, ülkemize yönelik savaşın ana parçasıdır ve Yemen halkının milli servet hakkından yoksun bırakılması da bu saldırının bir parçasıdır ve bu kabul edilemez.’

Abdülmelik Husi, içerideki fitnenin ve ülke güvenliğini hedef almanın Suudi koalisyonunun saldırılarının bir parçası olduğuna değinerek şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan ve BAE'ye, ABD'nin çıkarları için bu saldırılara devam etmemelerini ve kendi çıkarlarını düşünmelerini, mahkûmlar konusunda anlaşma sağlamalarını ve ablukanın kaldırılmasını tavsiye ediyorum.

Saldırıların ve kuşatmanın durdurulması, işgalin bitirilmesi, tahrip olan yerlerin yeniden inşa edilmesi, zararın tazmin edilmesi ve esir değişiminin tamamlanması barışın tek yoludur.’



Yeni yorum ekle