Rusya, ABD'nin Suriye'yi İstikrarsızlaştırmak İçin Teröristlerle İşbirliği Planını İfşa Etti

Pt, 20/03/2023 - 11:14

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), ABD'nin Suriye'deki radikal gruplara silah desteği sağlayacağını ve bu ülkede çatışmaları yeniden alevlendirmek istediğini açıkladı.

Welayet News  - Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), ABD'nin, Suriye'deki radikal gruplarla bağlantılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: SVR Direktörü Narışkin’, “ABD, Suriye'de kendi kontrolü altındaki radikal grupları, Beşşar Esad yönetimindeki meşru hükümetin pozisyonunu zayıflatmak için kullanmaya devam ediyor” dedi.

Amerikalılar ve İngilizler, bu oluşumlar aracılığıyla ülkenin uzak bölgelerinde kalan IŞİD yeraltı oluşumlarıyla birlikte çalışıyorlar.

IŞİD'in silahlandırılması meselesi, Suriye'nin Humus vilayetindeki ABD'ye ait El Tanf askeri üssünde çözülüyor.

Büyük kalibreli makineli tüfeklere sahip birkaç düzine dört çeker kamyonetin yanı sıra taşınabilir MANPADS, TOW ve NLAW tanksavar füzeleri de yakın gelecekte oluşturan gruplara teslim edilecek.

Silahlı grupların görevi, Suriye'nin güneybatısında (Suveyda ve Dera) ve Fırat Nehri'nin doğusundaki bölgede (Rakka ve Deyrizor) çatışmaları körüklemektir ve silahlı gruplar, 300 kişiden oluşmaktadır.

Bu silahlı gruplar eğitildikten sonra Suriye ve İran'a ait askeri hedeflere saldırılar düzenleyecektir. Bu grupların liderleri, teröristlerden bazılarını, Rus ve İranlı askerlerin kaçırılması da dahil olmak üzere başkent (Şam) bölgesinde kullanmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesine yönelik yasa tasarısını sunan Florida'nın Cumhuriyetçi Temsilcisi Matt Gates, şunları söyledi: ‘Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a karşı savaşmak için Washington tarafından finanse edilen isyancılar IŞİD bayrağını dalgalandırıyorlardı.’

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri geçtiğimiz günlerde, bu ülkenin hükümetinin, Suriye'nin kuzeyini ve doğusunu işgal etmeye ve ülkenin petrolünü ve doğal kaynaklarını çalmaya devam etmesi için ABD birliklerinin 180 gün içinde Suriye'den çekilmesini gerektiren önergeyi reddetti.

Bu plan ABD Temsilciler Meclisi'nde reddedilirken, daha önce Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı'nın bu ülkenin kuzeydoğusundaki yasa dışı ziyaretini kınamış, “ABD derhal uluslararası hukuku ihlal etmeyi bırakmalıdır” açıklamasında bulunmuştu.



Yeni yorum ekle