Ukrayna askerlerinin Kur'an-ı Kerim'e hakareti

Ct, 18/03/2023 - 13:45

Sanal ortamda yayınlanan görüntülere göre, Ukrayna ordusuna bağlı bazı askerler alçakça bir harekette bulunarak Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırtıyor.

Welayet News  -  Ukrayna'daki çatışma bölgelerinden sosyal medyada yayınlanan videolara göre, çok sayıda Ukraynalı asker Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtıp ateşe veriyor.
Çeçenya Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, bu olaya gösterdiği tepkide Telegram kanalından paylaştığı bir videoda, "İçinizdeki gerçek faşizm ve Şeytancılık bu işte. Yakınınızda en az bir Çeçen veya bir Müslüman olsaydı, Kur'an-ı Kerim'e dokunmaya nasıl cüret ederdiniz?”dedi.
Kadirov şöyle devam etti:"Aynı eylem sizin ülkenizin milletine, kültürüne ve dinine yapılsaydı, siz bu küfürü yapmaya cesaret edemezdiniz. Faillerin bulunması ve cezalandırılması için elden gelen her türlü çabayı yapacağım ve Yüce Allah'tan bana yardım etmesini niyaz ediyorum."
Bu arada Mısır'da El Ezher'de bazı alimler de bu olaya tepki gösterdi. Bu konuda RT kanalına konuşan Şeyh Saad Al-Fagi, İslam'ın Tevrat, İncil ve Kur'an gibi kutsal kitaplara yönelik her türlü hakareti yasakladığını söyledi.



Yeni yorum ekle