Çin: Amerika Asya'da NATO Kurma Peşinde

Sa, 07/03/2023 - 09:52

Çin Dışişleri Bakanı, ABD'nin Okyanusya bölgesinde bölgesel NATO kurmak istediğini belirterek  Washington'un siyasetlerinin nihai amacının Çin'e hedef almak olduğunu da söyledi.

Welayet News  - Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, yıllık basın toplantısında ABD'nin kışkırtıcı eylemleri hususundaki uyarıda bulunarak Washington'un yanlış yoluna devam etmek istemesi halinde bu yaklaşımın iki tarafı da karşı karşıya getireceğini belirtti.

Çin dışişleri bakanı bu hususta şöyle bir açıklamada bulundu: "Amerika frene basmazsa ve yanlış yolu gitmeye devam ederse,hiçbir engel onun devrilmesini ve raydan çıkmasını engelleyemez. Kesinlikle bu durum iki tarafı da karşı karşıya getirecektir. "

Çin Dışişleri Bakanı bu emarelere değinerek ABD'nin sürekli olarak kurallara ve yasalara uymaktan söz ettiğini ancak kendisinin adil olmayan bir şekilde rekabet ortamı oluşturmak istemesini de eleştirdi.

Çin dışişleri bakanı "Böyle bir rekabet, pervasız bir maceracılık sayılır, iki milletin temel çıkarlarının yanı sıra insanlığın geleceği de tehlikededir. Çin kesin bir şekilde buna karşı." dedi.



Yeni yorum ekle