Almanlar ve Fransızlar ayakta: Ukrayna'ya silah desteğine hayır, hemen diplomasi!

Per, 02/03/2023 - 12:41

Almanya ve Fransa’da Ukrayna’ya silah yardımı yapılmasının protesto edildiği gösteriler düzenlendi. Sadece Almanya'da 50 bin kişi sokağa indi ve müzakere sürecinin başlatılması çağrısını içeren imza kampanyasına destek 720 bini geçti.

Welayet News  - Gösteriler sırasında ‘silah yerine diplomasi’ yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, hükümetlerine Kiev’e silah göndermeyi sonlandırıp barış görüşmelerini teşvik etmeleri çağrısını yaptı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Sol Parti üyesi Sahra Wagenknecht ile Almanya için Alternatif Partisi üyelerinin çağrısıyla sokağa çıkan 50 bin Alman, hükümetlerinin Ukrayna’ya silah yardımı yapmasını protesto etti.

Protestocuların, ‘silah yerine diplomasi’ ve İkinci Dünya Savaşı’na atfen ‘Alman silahları yine Rusları ve Ukraynalıları öldürüyor’ yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Wagenknecht daha önce de Ukrayna’ya silah yardımı yapılmasına son verilmesi ve müzakere sürecinin başlatılması çağrısını içeren bir imza kampanyası başlatmıştı. Kampanyayı şimdiye dek tanınan Alman politikacılar, gazeteciler, sanatçılar ve iş dünyasından 723 bin 171 kişi imzaladı. (02.06.2023) 

Bununla beraber Fransa’da da Fransız silah üreticisi Nexter’in fabrikalarının bulunduğu pek çok kentte, Paris’in Ukrayna hükümetine silah göndermesinin protesto edildiği gösteriler düzenlendi.

Nexter, Fransa hükümetinin Ukrayna’ya gönderdiği Caesar obüslerinin üreticisi.

Fransa’daki protestoları düzenleyen SOS Donbass, Donetsk ve Lugansk’ı içeren Donbass bölgesindeki sivillere yardım etmek için 2014’te kurulmuş uluslararası bir örgüt. 

islamianaliz/Hürseda



Yeni yorum ekle