Boris Johnson: NATO Genel Sekreterliğine adayım

Cu, 24/02/2023 - 10:52

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Genel Sekreteri olma isteğini dile getirdi.

Welayet News  - The Telegraph gazetesi, Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın NATO için 2022'in Temmuz ayında bir sonraki Genel Sekreteri olabileceğini yazmıştı.

O dönemde o dönem için büyük ses getirmiş ancak, mevcut Genel Sekreter Jens Stoltenberg'ün görev süreci, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması sebebiyle 2023 Eylül'e kadar uzatılmıştı. Eğer görev süresi uzatılmasaydı, Stoltenberg, Norveç Merkez Bankası Başkanı olacaktı.

"NATO GENEL SEKRETERİ OLMAK İSTİYOR"

Ukrayna'nın European Pravda'ya konuşan Boris Johnson, "NATO Genel Sekreteri olmak istiyor musunuz?" sorusuna, "NATO'yu yönetmek mi? Bu harika bir fikir, çok iyi bir fikir. Bu fikre sahip olduğumu vurgulamak istiyorum ve kimsenin burada bir aday olduğunu unutmamasını istiyorum. Bu kez belki şansım yaver gidebilir" diye konuştu.

Johnson, "Kendimi kesinlikle bir aday olarak görüyorum. Bu iyi ve önemli bir pozisyon" dedi ve eski İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin "Bir sonraski NATO Genel Sekreteri AB'den olmalı" sözlerini desteklediğini ancak AB dışında da başka aday seçeneklerinin olabileceğini söyledi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle