Seyyid Hasan Nasrallah, Türkiye ve Suriye’ye başsağlığı diledi

Cu, 17/02/2023 - 08:09

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye ve Suriye halkına başsağlığı diledi.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, direniş komutanlarından İmad Muğniye'nin şehadet yıl dönümü nedeniyle bir konuşma yaptı.

Nasrallah konuşmasında, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depreme değinrerk,  Nasrullah, Türkiye ve Suriye halkına ve bu felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve bunun bir imtihan olduğunu ifade etti.

Nasrallah, ABD ve Batı'nın Suriye ve Türkiye'de yaşanan insani felakete ilişkin çifte standart politikasını eleştirerek şunları söyledi: ‘Amerika’nın insan hakları açıklamalarının yalan olduğu son yaşanan felakette tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Suriye’de de Türkiye'de de enkaz altında kalan yaralıların hepsi insan ancak uluslararası toplumun iki ülke arasında nasıl ayrımcılık yaptığına şahit olduk.

Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere yardım edilmelidir. Her iki ülkedeki mağdur insanların normal yaşamlarına dönebilmesi için herkesi Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere yardıma çağırıyoruz.

Lübnan hükümetinin depremzedelere yardım ekipleri göndermesi çok önemli bir eylemdi.’



Yeni yorum ekle