Damuş: ABD, Lübnan Halkı İçin Hiçbir Şey Yapmayacak

Pa, 05/02/2023 - 09:05

Lübnan Hizbullah'ından bir yetkili, sorunların tırmanmasına atıfta bulunarak, ülkedeki siyasi grupların ciddi şekilde seferber edilmesi çağrısında bulundu.

Welayet News  - Hizbullah'ın Lübnan'daki Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, "Bugünkü geçim sıkıntısının Lübnanlıların en büyük endişesi olduğunu" açıkladı.

"Doların, malın fiyatının artması, devlet okullarının kapanması, sağlık ve ilaç fiyatlarının artmasının halkın üzerinde daha fazla baskı oluşturacağını ve mağduriyetlerini artıracağını" sözlerine ekledi.

Şeyh Damuş, "Çözüm bulunmaması ve ABD'nin Lübnan'a yönelik ambargosunun devam etmesi nedeniyle krizin yukarı yönlü bir trend haline geldiğini ve ufukta bir çözüm olmadığını" vurguladı.

"Çözüme siyasi grupların mutabakatı ile ulaşılacağını ve şu ana kadar siyasi gruplar arasında bir anlaşmaya varılamayacağını" söyledi.

Damuş, "Krizden çıkmak için herkes arasında ciddi bir anlayış ve uzlaşma iradesi oluşana kadar iç siyasi hareketin hiçbir yere gitmeyeceğini" anlattı.

Cuma namazı hutbelerinde, "Dış çıkarları olanlar, ABD'nin Lübnan'ın çıkarlarını umursamadığını bilmelidir. ABD cesur ve vatansever bir başkanın göreve gelmesini istemiyor ve Amerika'nın tüm çabası Siyonist rejimin amaçlarını ve çıkarlarını gerçekleştirmek içindir." Dedi.

Sonunda, "ABD, Lübnan'da baskıyı artırarak ve kaos yaratarak kendi iradesini Lübnan halkına dayatabileceğini düşünüyorsa, yanılıyor. ABD'nin Lübnan'a ambargo uyguladığı, kendisine yardım edilmesini engellediği ve ajanlarını fitne için seferber ettiği doğrudur, ancak iradesini Lübnan halkına dayatamaz." söylediğini aktardı.

Lübnan Bayındırlık Bakanı: Beyrut Limanı'nı kendimiz yapacağız

Lübnan İşlerini İlerletme Hükümeti'nde Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, "Lübnan, Beyrut limanını yeniden inşa etmek için kimsenin beklemeyeceğini" söyledi.

"Bazı kişilerin bu alanda yardımcı olmak istediklerinden bahsettiklerini ancak uygulamada hiçbir şey yapmadıklarını" belirtti.

Bu Lübnanlı bakan, Fransa'nın bize yalnızca uzman yardımı verdiğini söyledi.

Lübnanlı bu bakan, bu bakanlığın ülkenin çıkarlarını gerçekleştirmek için herkesle işbirliği yapmaya hazır olduğundan bahsetmiş ve dışarıya güvenmememiz gerektiğini ve kendi ayaklarımız üzerinde durmamız gerektiğini eklemiştir.

Lübnan cumhurbaşkanının seçilmesiyle ilgili olarak, cumhurbaşkanının seçiminin dış planlarla değil diyalog yoluyla gerçekleştirildiğini de söyledi.

 Mişel Avn'ın Lübnan Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldığı 30 Ekim'den bu yana (hatta daha öncesinde), Lübnan akımları yeni bir cumhurbaşkanı atama çabalarına başladı; ancak şu ana kadar bir sonuca varılamamıştır ve yabancı aktörler kriz içindeki bu ülkenin sorunlarını çözmekle ilgilenmemekte, sadece kendi çıkarlarını gözetmektedirler.

Tags: 


Yeni yorum ekle