Fransa'nın askeri harcamalarında büyük artış

Ct, 21/01/2023 - 09:51

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ülkesinin askeri harcamalarını gelecek yedi yıl içinde 430 milyar euroya çıkartmak istediğini duyurdu.

Welayet News - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkesinin askeri harcamalarını gelecek yedi yıl içerisinde yaklaşık üçte bir oranında artırmayı hedeflediğini duyurdu. Fransa'nın güney batısındaki Mont-de-Marsan Hava Üssü'nü ziyaret eden Macron burada yaptığı açıklamada ordunun bütçesinin 2024-2030 yıllar arasında yaklaşık 430 milyar euroya yükseltileceğini söyledi. Fransa'nın 2019-2025 yılları arasındaki dönem için askeri harcamaları 295 milyar euro olarak öngörülmüştü.

Fransa'nın son 50 yılda savunmaya yaptığı en kayda değer yatırımın söz konusu olduğunu söyleyen Macron, Fransız ordusunun daha hızlı tepki vermesini ve hızla güç kazanmasını hedeflediğini belirtti.

Rusya'nın Ukrayna savaşı bağlamında Fransa'nın nükleer caydırıcılık kapasitesini de artıracağını belirten Macron Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında barış zamanında olduğu gibi askeri harcamaların başka kalemlere aktarılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle