Avrupa Parlamentosu İran karşıtı tasarıyı kabul etti

Cu, 20/01/2023 - 08:34

Avrupa Parlamentosu, İran karşıtı bir kararı onayladı, bu karar, İran Devrim Muhafızları’nın adının Avrupa Birliği'nin sözde terör örgütleri listesine dahil edilmesi talebini içeren maddeler içeriyor.

Welayet News - Avrupa Parlamentosu dün müdahaleci bir eylemde bulunarak "İran'daki protestolara ve infazlara yanıt" başlıklı İran karşıtı bir karar çıkardı. Bu karara dün oylamadan sonra eklenen Devrim Muhafızları'nın Avrupa Birliği'nin sözde terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin değişiklik önerisi de bu karar dâhilinde kabul edildi.

Ayrıca söz konusu karar, İran cumhurbaşkanı ve başsavcısına yaptırım uygulanmasını talep eden başka maddeler de içeriyor.

Bu kararın hükümleri öneri niteliğindedir ve bunların uygulanmasına ilişkin nihai kararı Avrupa Konseyi vermelidir. Avrupa Konseyi kararları genellikle Avrupa nüfusunun en az %65'ini temsil eden en az 15 ülkenin oylarıyla onaylanır. Ancak dış politika konuları gibi hassas durumlarda, Avrupa Konseyi genellikle tüm üyelerin fikir birliğine dayalı kararlar alır.

Tags: 


Yeni yorum ekle