Rusya, Ukrayna'da NATO ile Savaşıyor

Çar, 11/01/2023 - 07:45

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Platonoviç Patruşev, şunları söyledi: ‘Rusya şu anda Ukrayna'da ABD liderliğindeki NATO askeri ittifakıyla savaş halinde ve Batı, Rusya'yı parçalamaya ve sonunda onu dünya siyasi haritasından silmeye çalışıyor.

Welayet News  - Rusya'nın kendi kendine yeterliliği, onu parçalamaya çalışan Batı'yı rahatsız ediyor. Rusya'nın askeri tehditleri etkisiz hale getirmek için güçlü bir orduya ve istihbarata ihtiyacı var.

Ukrayna'daki olaylar, Moskova ile Kiev arasındaki bir çatışma değil, başta ABD ile İngiltere olmak üzere Rusya ile NATO arasındaki askeri bir çatışmadır.

Dünya çok kaotik ve zor bir durumdadır ama 2023'te bu durumun düzeleceğini umut ediyorum.’

Kremlin sözcüsü de Batı ülkelerinden Ukrayna ordusuna tank ve zırhlı araç gönderileceğine dair fısıltıların duyulmasının ardından şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı yardım, Rus ordusunun askeri hedeflerine ulaşmasını engellemeyecektir.’

Geçtiğimiz günlerde Fransa ve Almanya, Ukrayna'ya hafif savaş araçlar göndereceğini ve Kiev'e askeri desteğini artıracağını açıkladı ve Amerika da Ukrayna'ya zırhlı savaş araçları sağlayacağını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'daki çatışmanın ön saflarında iki günlük ateşkes emri verirken, Batılı ülkelerin yetkilileri, ateşkes önerisini reddederek ve Ukrayna'ya askeri desteğin devam edeceğini açıklayarak düşmanlık davullarını çalmaya devam ediyorlar.



Yeni yorum ekle