Hizbullah Hareketi: Dış Müdahaleler Lübnan'daki Krizleri Derinleştiriyor

Pa, 01/01/2023 - 14:03

Hizbullah'ın yürütme konseyi başkan yardımcısı, yabancı tarafların Lübnan'daki durumu daha da karmaşık hale getirmeye çalıştıklarını ve ülkeyi krizden çıkarmak için tüm Lübnanlıların birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, "Lübnanlılar, yeni yılın arifesinde gerçek bir hükümete ve ülkeyi kurtarmak için herkesle işbirliği yapacak bir cumhurbaşkanına sahip olmayı arzu ediyor."

Şeyh Ali Damuş, "Lübnan'ın krizlerden çıkmak için tüm Lübnanlılar arasında gerçek bir işbirliğine ihtiyacı var ve ülkenin çektiği sorunları çözmek için yabancılara güvenmemeliyiz. Onlar, Lübnan'ı kurtaracak çözüme sahip değiller. Aksine dışarıdan bazı taraflar ülkenin iç işlerine karışarak Lübnanlıları birbirine düşürerek aralarına ayrılık sokar, çözüm yollarını tıkar, krizleri derinleştirir." dedi.

Hizbullah yetkilisi açıklamasının devamında şöyle dedi: "Bazı partiler, gelecekteki cumhurbaşkanlığı için arzu ettikleri adayı empoze etmekte ısrar ederek ve diyalog ve anlaşmayı reddederek, uygun bir adayın seçilmesini engelliyor ve zaman kaybediyor. Artık bu partilerin yenilgilerini kabul edip kibirli ve inatçı olmaktan vazgeçmelerinin zamanı geldi."

Şeyh Ali Damuş, "Cumhurbaşkanını seçme konusunda ciddi olan hiç kimse diyaloğu ve fikir birliğini reddetmez. Çünkü cumhurbaşkanlığı davasındaki ciddiyet, Lübnanlıları birleştiren, ülkenin şartlarını yerine getirebilecek ve önündeki zorluklara göğüs gerebilecek tüm özelliklere sahip bir kişilik üzerinde anlaşmaya varılmasında yatıyor." dedi.

Hizbullah yetkilisi, açıklamasına şunu da ekledi: "Başından beri Hizbullah, yabancılar üzerinde hesap yapmak yerine kendi iç mutabakatını istiyordu. Çünkü dış taraflara güvenmek herhangi bir çözüme götürmez ve sadece işleri daha da karmaşık hale getirir. Özellikle ABD, Lübnan'daki krizleri çözmek için acele etmiyor. Lübnanlıların yorgunluğundan faydalanarak, kendi diktalarını dayatmak ve Washington'un çıkarlarına hizmet eden bir başkan atama konusunda hesap güdüyor."



Yeni yorum ekle