Avrupa Birliği’nden İran’a Yeni Yaptırım

Sa, 13/12/2022 - 18:22

Avrupa Birliği, İran'ın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya insansız hava aracı (İHA) gönderdiği ve insan hakları ihlali iddiasıyla ilgili olarak İranlı 4 kişi ve 4 kuruma yaptırım uyguladı.

Welayet News  - Avrupa Birliği, insan hakları ihlalleri ve Ukrayna savaşında İran insansız hava araçlarının kullanılması bahanesiyle İslam Cumhuriyeti'ne yeni yaptırımlar uyguladı.

Avrupa Birliği'nin yayınladığı belgeye göre aralarında medya mensuplarının da bulunduğu 20 kişi ve bir kurum bu bloğun yaptırım listesine eklendi.

Bu aradayaptırım uygulanan kişiler arasında İran İslam Cumhuriyeti Yayın Kurumu Başkanı Peyman Cebeli, Amine Sadat Zabihpur ve İran İslam Cumhuriyeti Yayın Kurumu muhabirleri Ali Rezvani'nin isimleri öne çıkıyor. İran İslam Cumhuriyeti Yayın Kurumu da yaptırımlara tabi tutuldu.

Ayrıca insan hakları ihlali bahanesiyle yaptırım uygulanan diğer kişiler arasında İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Kolluk Kuvvetleri Yardımcısı Seyid Mecid Mir Ahmedi, Tahran Cuma İmamı Ayetullah Seyid Ahmad Hatemi, Seyid Abdürrahim Musevi, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Başkomutanı ve Radyo Televizyon Bakan Yardımcısı Muhsin Bermehani sayılabilir.

Tags: 


Yeni yorum ekle