Hizbullah yetkilisi: İran'a karşı komplolar başarısız olacaktır

Cu, 04/11/2022 - 09:11

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı, Şiraz'da yaşanan terör olayının kurbanlarının kanının asla boşa gitmeyeceğini ve İran'a yönelik komploların yenilgiye uğratılacağını vurguladı.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti'nin Beyrut'taki Büyükelçiliği'ne giden bir grup Lübnanlı alim, siyasi şahsiyet ve parti mensupları Şiraz'daki Hz. Ahmed bin Musa'nın (a.s) türbesinde meydana gelen terör olayında çok sayıda İranlı vatandaşın şehit edilmesini kınadı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: 'Bu canice operasyon, daha önceki açıklamalarımızı kanıtlamış ve bölgede toplanan Amerikan ve Batı istihbarat teşkilatları ile kötü niyetli kişilerin, bölgedeki tüm milletleri hedef aldıkları gibi İslam Cumhuriyeti'ne de saldırma ve İran milletini hedef alma niyetinde olduklarını göstermiştir.

Bu suç ve cinayet, ellerin ve komplo kuran ile celladın aynı olduğunu göstermiştir. Ancak onların ulaşmaya çalıştıkları hedefler geçmişte olduğu gibi başarısız olacaktır.'

Şeyh Haşim Safiyuddin ayrıca, bu olayda onlarca İran vatandaşının şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve şunları söyledi: 'Onların kanları asla boşa gitmeyecek ve İran İslam Cumhuriyeti'nin gücünü artıracaktır.'



Yeni yorum ekle