Lübnan'ın Deniz Haklarını Kazanması, Hükümet Ve Direnişin Dayanışması Sayesinde Oldu

Pt, 17/10/2022 - 09:08

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sur şehrindeki el-Mehdi Lisesi'nde (a.s) düzenlenen gençlik diyalog toplantısında Lübnan'ın ve direnişin bu ülkenin deniz haklarını geri alma konusundaki başarısına değindi.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sur şehrindeki el-Mehdi Lisesi'nde (a.s) düzenlenen gençlik diyalog toplantısında Lübnan'ın ve direnişin bu ülkenin deniz haklarını geri alma konusundaki başarısına değinerek şu ifadelerde bulundu: 'Direnişin varlığının Lübnan'ın petrol ve gaz haklarını geri kazanması üzerinde büyük etkisi oldu. Allah'ın izniyle sınır anlaşması imzalandığında bu tarihi bir başarı olacaktır. Eğer hükümetin eylemlerinin gücü ve direnişin tehditlerinin (Siyonist düşmana karşı) gücü ile hükümetin ve direnişin dayanışması olmasaydı, bu başarılamazdı ve bu dayanışmanın sonuçlarına herkes şahitlik ediyor.

 

Sınırlara veya belirlenmiş alanlara girmiyoruz. Bu konu, ülkenin haklarını geri aldığını ve isteklerini yerine getirdiğini söylemesi gereken Lübnan hükümetinin sorumluluklarından biridir. Cumhurbaşkanının sınır anlaşmasının Lübnan'a petrol, gaz ve su haklarını vereceğini açıklaması, ilk aşamayı tamamladığımız ve bir sonraki aşamaya girdiğimiz anlamına geliyor.

İkinci aşama, Lübnan'ın petrol ve gaz çıkarmasının sonuçlarının Lübnanlıların şimdiki ve gelecek nesillerinin çıkarları ile uyumlu olmasını sağlamak, bu kazanıma zarar verebilecek her türlü yağma ve hırsızlıktan ve hatalardan uzak durmak adına bağımsız bir fon oluşturmak için gerekli yasa ve emirleri ve önlemleri onaylamak için sürekli çaba göstermek ve keşif operasyonlarını yürütmek için gerekli yapıların değiştirilmesidir.

Bu nedenle, anlaşmanın ayrıntılarını ve nerede doğru ve yanlış olduğunu tartışmak istemiyoruz. Biz Lübnan hükümetinin elde edildiğini ve haklarımızı aldığımızı söylediği başarıya bakıyoruz.

Lübnan'ın tecrübeleri, direnişin, ülkenin haklarını elde etmesi için Lübnan'ın istikrar ve gücünün temel direklerinden ve temellerinden biri olduğunu kanıtladı.

 

Direniş, ordu ve milletle birlikte Lübnan topraklarını özgürleştirdi ve 2000 yılında tüm bölgenin Siyonist düşmanla çatışma tarihinde böylesini görmediğini büyük bir zafer kazandı. Bu büyük başarının Lübnan için birçok anlamı oldu. Örneğin, güneyi ve batı Bekaa'yı özgürleştirdi, Lübnan'ın tamamında istikrarı yeniden sağladı ve ülkenin ekonomik ve siyasi döngüsünü yeniden başlattı. Bundan sonra Lübnan, bölgede küresel ve etkili bir kutup haline geldi ve tüm bunlar direniş sayesinde oldu.

Direniş, tekfircileri Lübnan'dan kovdu ve sapkın bir hareket olan IŞİD'i Suriye ve Lübnan'dan ve tüm bölgeden çıkarmayı başardı. Lübnan ordusu ve bu yönde çalışan aktif siyasi güçlerin yanı sıra Suriye ve Irak ile ve IŞİD'in sapkın hareketine karşı mücadele eden herkesle yaptığımız işbirliği sayesinde bu başarıya ulaştık. 2006'dan beri direniş, Siyonist düşmana karşı bir caydırıcılık denklemi elde etti. Öyle ki, bu düşman bu aşamaya kadar Lübnan'ı işgal edemedi ya da ülkemize karşı küçük ya da büyük bir aptallıkta bulunamadı. Bütün bunlar, direnişin hazırlığı ve İsrail'e karşı savaşan kadın ve erkeklerin başarıları sayesinde oldu.

Direniş, Lübnan parlamentosu ve hükümetine katılarak önemli bir siyasi başarı da getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Sağlık, Çalışma ve Tarım Bakanlığı'nda net bir şekilde olumlu etki bırakabilen bakanları tanıttı. Herkes, Hizbullah'ın hükümetteki ve parlamenter çalışmadaki deneyiminin olağanüstü bir deneyim olduğunu onaylıyor ve doğruluyor ve tüm bunlar direnişin açık ve bariz başarılarıdır.

Bugün, ülkenin ekonomik ve sosyal eylemlerinin bir cumhurbaşkanının seçilmesini ve bir hükümet kurulmasını gerektirdiğini biliyoruz. Aksi halde net bir kurtarma planı olmadan başarıya ulaşamayız. Mevcut hükümet de dahil olmak üzere çeşitli hükümetler kurtarma programlarını uygulamayı geciktirdiği için üzgünüz. Maalesef kurtarma planlarının gecikmesine neden olan gizli kutuplar var ve biz bunun nedenini bilmiyoruz? Ancak Lübnan'ın bir cumhurbaşkanı seçip bir hükümet kurarak kurtarma programlarına başlaması gerekiyor ve Allah'ın izniyle birlikte çalışarak iyi sonuçlar elde edebiliriz.'



Yeni yorum ekle