Mikatı, Lübnan sularında doğalgaz çıkarma faaliyetlerinin başlamasını istedi

Çar, 12/10/2022 - 06:42

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Fransız Total firması temsilcilerinden bu ülkenin sularında doğalgaz çıkarma çalışmalarını biran evvel başlatmalarını istedi.

Welayet News  - İşgal İsrail Başbakanı Yair Lapid, işgal topraklarının komşusu Lübnan ile aylardır devam eden müzakerelerin sonuç verdiğini ve ortak deniz sınırı konusunda tarihi bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın ofisinden yapılan açıklamada da, İsrail rejimi ile müzakerelerde arabuluculuk görevi üstlenen Amerika’nın gönderdiği son taslak metinde Lübnan’ın haklarını koruduğu belirtildi. Avn’ın en kısa zamanda siyonist rejim ile yapılan nihai anlaşmanın duyurulacağı fakat o zamana kadar bazı görüşmeler yapılacağı da kaydedildi.

Bu arada Lübnan Başbakanı Necip Mikati bugün Enerji Bakanı Velid Fayyaz ve Fransız Total Firması'nden bir heyet ile yaptığı görüşmede, Total firması temsilcilerinden bu ülkenin sularında doğalgaz çıkarma çalışmalarını biran evvel başlatmalarını istedi.

Söz konusu anlaşmanın Akdeniz’deki ek doğalgaz üretimine katkı sağlaması beklenirken, ekonomik krizin her geçen gün daha fazla hissedildiği Lübnan’daki yetkililer bu anlaşmanın ülkeyi krizden kurtarmaya yardım edebileceğini düşünüyor.



Yeni yorum ekle