Suudilerin yeni kuklası konuştu;: Ben seçilmezsem...

Çar, 28/09/2022 - 11:16

Lübnan Kuvvetleri adlı grubun lideri Semir Caca, kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmemesi halinde Suudi Arabistan’ın Lübnan’la işbirliği yapmayacağını söyledi.

Welayet News  - Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin bozulmasından sonra Suudi Arabistan’ın Lübnan’daki en önemli müttefiki haline gelen Semir Caca, cumhurbaşkanlığı seçilmek için propaganda faaliyetlerine başladı.

Lübnan’dan yayın yapan LBC televizyonuna konuşan Lübnan Kuvvetleri Partisi Lideri Semir Caca, Suudi Arabistan’ın son 10 yıldır Lübnan’a uyguladığı baskılara işaret ederek Hizbullah, Emel ve Özgür Vatansever Hareket’e muhalif olan grupların kendisinin cumhurbaşkanlığını desteklemesi halinde bu sorunu çözeceğini söyledi.

Lübnan iç savaşı döneminde İsrail’le işbirliği yaptığı ve Lübnan halkına yönelik savaş suçları işlediği için 1994 yılında hapse mahkum olan Semir Caca, Amerika ve Suudi Arabistan yanlısı siyasi grupların 2005’te meclis çoğunluğunu kazanmasından sonra serbest bırakılmıştı.

Hizbullah’a karşı keskin tavrıyla tanınan Semir Caca, Hizbullah ve müttefiklerinin muhaliflerin cumhurbaşkanı adayını kabul etmeyeceğini, kendilerinin de Hizbullah’a yakın olan birinin adaylığını kabul etmeyeceğini vurguladı ve Suudi Arabistan’la ilişkilerine değinerek destek istedi.

Semir Caca, “Suudi Arabistan, kendisiyle iyi ilişkileri olmayan birinin cumhurbaşkanı olması halinde Lübnan’la işbirliği yapmayacaktır. Ben bu meseleyi Fransa’ya ve Amerika’ya da ilettim. Yabancı ülkelerin her biri Lübnan’a özel bir önem veriyor” dedi.

YDH



Yeni yorum ekle