Hollanda Başbakanı Rutte: Ukrayna savaşı bizim savaşımız

Per, 22/09/2022 - 23:12

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş için "Bu bizim savaşımız. Bu savaşı kazanmak için Ukrayna'ya tüm kaynaklarla yardım etmeliyiz" dedi.

Welayet News  - Rusya lideri Vladimir Putin, seferberlik ilanında sadece Ukrayna değil, aynı zamanda Batı ile savaştıklarını öne sürmüştü.

Bu konuda Hollanda'dan acı itiraf geldi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Parlamentoda Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili konuşma yaptı.

Rusya'nın savaşı kazanmaması gerektiğini belirten Rutte, "Bu bizim savaşımız. Rusya ile kelimenin tam anlamıyla savaşta olduğumuzu söylemiyorum ancak bu savaşı kazanmak için Ukrayna'ya tüm kaynaklarla yardım etmeliyiz. Bunu Ukrayna için değil, kendimiz için yapıyoruz."dedi.

"PUTİN, RUS İMPARATORLUĞUNU YENİDEN KURMAK İSTİYOR"

Rutte, "Putin'in istediği, büyük bir Rus İmparatorluğunu yeniden kurmak. Bu savaş Ukrayna ile son bulmayacak. O zaman sıradaki kurban kim? O zaman Ukrayna, komşu ülkeler ve NATO ve bir bütün olarak Hollanda için sonuçları çok daha büyük olacak. Ve daha da büyük bir savaş tehdidi altındayız. Bu bizim güvenliğimizi, özgürlüğümüzü ve refahımızı etkiler." değerlendirmesinde bulundu.

 



Yeni yorum ekle