NATO: Ukrayna’da Savaşın Bitmesini İstemiyoruz

Pa, 11/09/2022 - 09:06

Dünyayı işgal ve savaşla kana bulayan Kuzey Atlantik Antlaşması Genel Sekreteri, askeri ittifakın Rusya'nın Ukrayna'da kazanmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Welayet News  - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Cuma günü yaptığı açıklamada, ittifak güçlerinin varlığının NATO'nun doğu sınırlarını büyük ölçüde güçlendireceğini ve yüz binlerce NATO kuvvetinin azami teyakkuzda olduğunu söyledi.

 “NATO Ukrayna'ya çok miktarda silah ve mühimmat gönderdi ve Rusya'nın kazanmasını engellemeye çalışıyoruz” diyen  Stoltenberg, "NATO üyesi ülkeler, Ukrayna'ya rezervlerinden silah tedarik etmek ve yeni silahlar üretmek için daha aktif hareket etmeli…

Uzun süre Ukrayna'ya silah sağlamaya kararlıyız ve bu ülkenin silahlarını eski Sovyet silahlarından Batı silahlarına dönüştürmeye kararlıyız " dedi.

 Bu sabah Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Nebenzia, Ukrayna'da geniş bir mevcudiyete sahip olan Kiev rejiminin operasyonlarını yönetenlerin NATO askeri eğitmenleri olduğunu açıkladı.

"NATO, Kiev'in harekat alanındaki eylemlerini yönlendiriyor. Ukrayna ordusunun istihbarat departmanı, ABD'nin [Rusya'ya karşı] Hymars füze operasyonunun her hedefinin koordinasyonunda doğrudan yer aldığını açıkça kabul etti.

Moskova, ABD ve Avrupalıların Ukrayna'ya silah gönderme konusunu görüşmek üzere bu sabah Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya davet etmişti.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki temsilci yardımcısı "Dmitry Polyansky", Batılı ülkelerin Moskova'nın Perşembe günü Ukrayna'ya askeri yardım konusunda bir toplantı çağrısında bulunmasından memnun olduklarını söyleyerek; savaşı sürdürmeye değil, durdurmaya çalışanlara kulak verilmesi gerektiğin hatırlattı.



Yeni yorum ekle