CNN: Hizbullah Her Zamankinden Daha Güçlü

Ct, 27/08/2022 - 14:35

CNN haber kanalının web sitesi, bir raporda Lübnan Hizbullah'ının kırk yıl sonra her zamankinden daha güçlü olduğunu itiraf etti.

Welayet News - CNN haber sitesi Hizbullah'ın tarihini ve Siyonist rejime karşı faaliyetlerini ele alan bir haberinde, oluşumunun üzerinden 40 yıl geçen Lübnan Hizbullah'ının her zamankinden daha güçlü olduğunu itiraf etti.

CNN, Hizbullah’ın son yıllarda kendisini ciddi bir siyasi ve bölgesel aktör hâline getirmeye çalıştığını ve 40 yıl geçmesine rağmen Hizbullah'ın askeri bakımdan her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı.

CNN verdiği haberde, Lübnan Hizbullahı 40. kuruluş yıl dönümünü pazartesi günü güney Lübnan'da savaşta şehit olan savaşçılarının resimlerini göstererek kutladığını aktardı.

CNN haber kanalının web sitesinde ayrıca, bu Şii grubun ilk olarak 1982'de Lübnan iç savaşı sırasında İsrail'in Beyrut'a saldırısına tepki olarak kurulduğu vurgulandı. İsrailliler, Filistinli savaşçıları o ülkeden kovabildiler; ancak Lübnan Hizbullah’ı gibi daha güçlü bir gücün oluşmasına neden oldular.

Bu Amerikan internet sitesi Lübnan Hizbullahı'nın daha sonra askeri gücünü genişlettiğini ve 2000 yılında İsrail güçlerinin Hizbullah ile bir çatışmanın ardından Güney Lübnan'dan çekildiğini yazdı.

 CNN, Lübnan Hizbullahı'nın Suriye savaşına katıldıktan ve Beşar Esad'ı savunduktan sonra Suudi Arabistan'ın gücünü dizginleme çabalarının aksine siyasi etkisini artırabildiğini ve bu grubun İsrail'e karşı bir caydırıcılık düzeyi oluşturabildiğini yazdı.

Bu medya şunları vurguladı: "Görünüşe göre bu grubun siyasi etkisi, -Suudi Arabistan'ın desteğiyle- gücünü dizginlemek için iç çabalara rağmen - güçlü bir şekilde artıyor."

Tags: 


Yeni yorum ekle