Hizbullah Yetkilisi: Amerika Kanserli Bir Tümördür

Cu, 26/08/2022 - 22:17

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, ABD hükümetini Lübnan halkını yok eden kanserli bir tümör olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Cuma namazı hutbesinde şöyle dedi: "Bugün Lübnanlıları mahveden kanserli tümör, onları çevreleyen, krizlerini şiddetlendiren ve onlara yardım etmelerini engelleyen Amerikan hükümetidir."

Şeyh Ali Damuş, "Amerika'nın ablukasına ve Lübnan halkına kısıtlamalar ve açlık dayatma politikasına en etkili yanıt, Lübnanlılar arasındaki dayanışma, işbirliği ve bir arada yaşama ruhunu güçlendirmek ve bir hükümet kurmaktır. Bu hükümet, Lübnan'ı krizden çıkarabilmek için bağımsız bir iradeye sahip olmalı ve Amerikan baskısından uzak kendi kararlarını alabilmelidir." dedi.

Hizbullah Yürütme Konseyi başkan yardımcısı, "Amerika, Beyrut'un Tel Aviv'e teslim olması amacıyla Lübnan'ı zayıflatmaya ve şantaj yapmaya çalışıyor. Direniş ise Lübnan'a ait güç denklemlerini empoze ederek taleplerini yerine getirmek ve haklarını almak için çaba harcıyor." diye belirtti.

Hizbullah yetkilisi, "Lübnan'da direniş, artık sadece bir kurtuluş ve savunma seçeneği değil, düşmana dayattığı denklemlerle Lübnan'ın zenginliğini ve haklarını geri kazanmak, onu ekonomik ve geçim krizinden kurtarmak için bir seçenek haline geldi." dedi.

Hizbullah Yürütme Konseyi başkan yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Hizbullah Hareketi'nin Lübnan toplumunda bir yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği kültürü yaratmaya çalıştığını ve halkın acılarını hafifletmek için birçok sosyal girişimde bulunduğunu belirtti. Ayrıca Hizbullah'ın, yaşam ve geçim krizinin sonuçlarını azaltmak amacıyla üstlendiği proje ve önerilerle halka hizmet etme sahnesinde olmaya devam edeceğini de ifade etti.



Yeni yorum ekle