Hizbullah: Direniş, Lübnan'ın Tüm Haklarını Geri Almaya Hazır

Pt, 22/08/2022 - 08:53

Lübnan Hizbullah Hareketi merkez konsey üyesi, direnişin denklemler kurmaya ve Lübnan'ın tüm haklarını geri almaya hazır olduğunu belirtti.

Welayet News  - Hizbullah Hareketi Merkez Konseyi üyesi Nebil Gavuk, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Amerika, Lübnan'ın hakkını erteliyor ve zayi ediyor; İsrail düşmanına petrol ve doğalgazı araştırmak ve çıkarmak için gerekli zamanı veriyor. Lübnan, daha önce ABD'nin konumu nedeniyle hakkından mahrum bırakılmıştı. Direniş ve yeni denklemler yaratma çabası, Amerika'nın ertelemesinin önünü kapatmış ve büyükelçilikleri ulusal çıkarlara ve kaynaklara zarar verme politikasına son vermiştir. Haklarını ve kaynaklarını geri alma savaşında Lübnan kazanan, düşman ise direniş denklemiyle kaybedendir."

Nebil Gavuk, "Zaman ve hak israfı aşamasını sonlandıran ve kırmızı çizgiler çizen direniş, denklemler kurmaya ve hakları geri almaya hazırdır. Bu direnişin tüm Lübnanlılara sunacağı yeni bir zafer olacak." diye belirtti.

Hizbullah Hareketi yetkilisi açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Hizbullah, Lübnanlıların çıkarlarını düşündüğü için cumhurbaşkanını seçme ve Lübnanlıların acılarını ve sorunlarını azaltmaktan ve krizlerle uğraşmaktan sorumlu bir hükümet kurma konusunu hızlandırmak istiyor."



Yeni yorum ekle