Kremlin: NATO, son Ukraynalıyı da harcayana kadar Rusya'ya karşı savaşacak

Pa, 14/08/2022 - 09:57

Rusya cumhurbaşkanlığı organının birinci genelkurmay başkan yardımcısı, tüm NATO bloğunun Ukrayna topraklarında ve Ukraynalıların elinde Rusya'ya karşı savaşta olduğunu söyledi.

Welayet News  - Rusya cumhurbaşkanlığı ilk genelkurmay başkan yardımcısı "Sergei Krinko" 10 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna topraklarında Rusya'ya karşı "sonuna kadar hevesle savaşacağını" söyledi. 

"Tass" haber ajansına göre, "Onlar (Ukrayna makamları) ülkelerinin, topraklarının ve daha da kötüsü tüm halklarının kullanılmasına izin verdiler" dedi. Batı toplumunun Rusya'ya karşı temel bir yüzleşmesini yaratmak amacıyla Ukrayna topraklarını ve halkını Nato’nun emrine verdiler.

Genç Rus Siyaset Bilimcileri Forumu'nun açılış töreninde konuşan Kryenko, "Tabii ki, NATO, kendilerinin de duyurmaktan çekinmedikleri gibi, Rusya'yla son Ukraynalıya kadar ve hiç pişmanlık duymadan hevesle savaşacaktır." dedi ve Batı'nın Rusya'ya karşı "sıcak askeri operasyonlarının" devam ettiğini vurguladı.

Bu Rus yetkili şunları söyledi:   Ukrayna topraklarında sadece Ukraynalılarla savaş halinde olmadığımızı çok iyi anlıyoruz. Tüm NATO bloğu, Ukrayna topraklarında ve Ukraynalıların elinde bir maşa olarak Rusya'ya karşı savaşa girmiş durumdalar.”

 Nato’nun doğuya yayılmama sözünü  çiğnemesi üzerine Rusya, 5 Mart'ta (24 Şubat) Ukrayna'ya askeri saldırı emri verdi. Bu gelişme, Moskova'nın doğu Ukrayna'daki Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını resmen tanımasından birkaç gün sonra meydana geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin askeri operasyonlarının Ukrayna'yı "askerden arındırma" ve "Nazilikten arındırma" hedefini açıkladı.

Rusya, NATO'nun Avrupa'da, özellikle sınırlarında yayılmaması ve genişlememesi konusunda defalarca uyardı. Rusya, Ukrayna'daki mevcut krizin düşmanca politika ve Rus düşmanlığından kaynaklandığına inanıyor.

 



Yeni yorum ekle