Hizbullah: Deniz haklarını da geri alacağız!

Per, 04/08/2022 - 09:34

Lübnan'ın petrol kaynaklarıyla ilgili müzakere sürecinde erteleme ve zaman kaybı direnişin üzerine düşeni yapmasına engel değildir. Siyonist düşmanın Lübnan'ın su haklarını tanımaktan başka seçeneği yoktur....

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Muharrem Ayı münasebetiyle yapılan merasimde yaptığı konuşmada Lübnan ile Siyonist rejim arasındaki sınır anlaşmazlığı konusunu değerlendirdi ve direnişin 2006'da Siyonist düşmanı yendiği gibi Lübnan'ın deniz haklarını da geri kazanacağını vurguladı.

Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Lübnan hükümetinin ülkenin su, petrol ve gaz haklarının geri verilmesi konusuna gösterdiği dikkat iyi bir sahnedir ve deniz sınırlarının çizilmesi ve Lübnan'ın haklarının geri alınması için ülke içinde farklı taraflar arasında tek bir duruş sergilenmesi doğrultusundaki anlaşma da olumlu bir faktördür.

Lübnan makamlarının, hem işgal altındaki Filistin ile deniz sınırlarının çizilmesi sorununu çözme sürecinde hem de sosyal, ekonomik ve politik sorunları, özellikle de temel dikkat gerektiren bütçe sorununu çözme sürecinde görevlerini doğru yapacağını umut ediyoruz.’

Şeyh Naim Kasım, Lübnan'ın deniz haklarına da değindi ve şunları söyledi: ‘İsrail'in bize karşı bir seçeneği yok ve Lübnan ordu, millet ve direniş altın üçgeninin gücünden yararlanıyor ve biz her zaman topraklarımızı ve haklarımızı geri almak için çalışıyoruz. Biz Temmuz 2006’da zafere ulaştığımız gibi, Allah'ın izniyle su, petrol ve gaz haklarımızı geri alma konusunda da zafere ulaşacağız.

Lübnan'ın petrol kaynaklarıyla ilgili müzakere sürecinde erteleme ve zaman kaybı direnişin üzerine düşeni yapmasına engel değildir. Siyonist düşmanın Lübnan'ın su haklarını tanımaktan başka seçeneği yoktur ve Amerika'nın da Lübnan'daki gaz arama ve çıkarma şirketlerine ruhsat vermekten başka seçeneği yoktur. Düşman bizi tehdit ederse pusudayız ve eğer kendini bize karşı hazırlarsa, biz kendimizi daha fazla hazırlayacağız ve onunla mücadele etmek için güçlü kalacağız. Herkes şunu bilmelidir ki, Hizbullah, Lübnan’ın, haklarını geri alması konusunda daha güçlü olması için direnişin tamamlayıcı rolü çerçevesinde Lübnan hükümetiyle birlikte çalışmaktadır.

Bizim derdimiz sadece sınırların çizilmesi değildir. Bundan sonra sondaj şirketlerinin Lübnan'a yönelik keşif operasyonları yapmasına izin verilmelidir, aksi takdirde direniş, düşmanı tehdit etme yoluna girecektir. Direniş, denklemlerini hazırlamıştır ve düşman için, İsrail’i sadece teslim olma seçeneğiyle karşı karşıya bırakacak sürprizleri vardır.

Hizbullah, sadece sınırların çizilmesini değil, Lübnan'a haklarının yeniden kazandırılmasını istiyor. Direniş, Lübnan'ın tüm petrol ve gaz haklarını geri almasını istiyor.’

Tags: 


Yeni yorum ekle