İran: Lübnan'ı zor zamanında asla yalnız bırakmayacağız

Pt, 01/08/2022 - 07:30

İran Dışişleri Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika İşleri Genel Müdürü, Tahran'ın Lübnan halkının ihtiyaç duyduğu yakıtı sağlamaya hazır olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Lübnan bir yıldır ciddi bir ekonomik ve siyasi krizle uğraşıyor.

Özellikle geçen yıl Beyrut limanında yaşanan korkunç patlamanın ardından yakıt sıkıntısı ve dolar fiyatının yükselmesi bu sorunları daha da ağırlaştırdı.

Geçen yıl Lübnan'daki akaryakıt krizi sırasında İran bu ülkeye birkaç yakıt sevkiyatı gerçekleştirdi.

İran'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Sadık Fazlı Twitter'da şunları yazdı: "Bölgedeki en büyük enerji üreticisi ve ihracatçılarından biri olan İran İslam Cumhuriyeti, Lübnan halkına yardım etmek için Lübnan'ın yanındadır. Tahran, bu ülke halkının ihtiyaç duyduğu akaryakıt tedarikini görüşmek üzere Lübnan halkına yardıma hazır, zor zamanlarda dostlarımızı asla yalnız bırakmayacağız."

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Sorun bizimle petrol konusunda değil, Lübnan hükümeti asıl sorun. Lübnan hükümetinin bunu kabul etmesi şartıyla İran'dan yakıt ithal etmeye hazırım. Ancak Lübnan'da hiç kimse bunu yapmaya cesaret edemiyor çünkü ABD'nin ailelerine karşı yaptırımlarından korkuyorlar. Bugün Rus ve İranlı şirketler Lübnan ile işbirliği yapmaya hazır olabilirler ama bu cesaret hükümette yok’ ifadelerini kullanmıştı.



Yeni yorum ekle