Lavrov: NATO'nun sulta kurmasına izin veremeyiz

Pt, 25/07/2022 - 08:39

Rusya Dışişleri Bakanı, NATO'nun sulta kurmasına izin verilmemesi gerektiğini ve bu oluşumun herhangi bir adım atamayacağını söyledi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Kahire'de Arap Birliği üyelerine yaptığı konuşmada, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) sulta  kurmasına izin veremeyeceklerini söyledi.

Lavrov, konuşmasında, NATO'nun her istediğini yapmasına izin verilmeyeceğini belirterek, "Arap Birliği'nin Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin dengeli, adil ve sorumlu tutumunu takdir ediyoruz.'' dedi.

Lavrov, birkaç saat önce dünyadaki gıda krizinde Batı'nın rolüne atıfta bulunarak şunları söyledi: ''Batı, Rus gemilerinin yabancı limanlara girmesini engellediği için çıkardıkları sorunları halletmeli zira bu,  gıda krizine katkıda bulunuyor.''

Geçen hafta Cuma günü, Ukrayna ve Rusya, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin arabuluculuğunda, Ukrayna limanlarındaki tahılın  ihracatının yapılabilmesi için bir anlaşma imzaladı.

120 gün süresi olan bu anlaşma, istenirse ve gerekirse uzatılabilecek ve Rusya Savunma Bakanı'na göre anlaşmanın yürürlüğüne önümüzdeki birkaç gün içinde başlanabilecek.



Yeni yorum ekle