Hicaz Hizbullahı'ndan önemli bildiri

Pt, 11/07/2022 - 06:53

Arap Yarımadası Kurtuluş Cephesi Askeri Konseyi ve Hicaz Hizbullahı, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suudi ziyaretine İsrailli yetkililerin de eşlik edecek olmasına tepki gösterdi.

Welayet News  - Arap Yarımadası Kurtuluş Cephesi Askeri Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suudi Arabistan ziyareti ve Haremeyn topraklarının Yahudileştirilmesi siyasetine karşı tepki gösterilmesi çağrısında bulundu. Arap Yarımadası Kurtuluş Cephesi Askeri Konseyi’nden yapılan açıklamada, Arap Yarımadası ülkelerinin ABD ve İsrail’in işgali altında olduğu kaydedilerek, söz konusu ülkelerin servetlerinin ABD ve İsrail çıkarları doğrultusunda yağmalanmasının önüne geçilmesi için, bu işgale karşı duruşması çağrısında bulundu.

Biden’ın ziyaretine tepki gösterilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, ziyaretin amacının ülkenin zenginliklerini yapmalamak olduğu bildirildi. Haremeyn’in yahudileştirilmesi karşısında sessizlik ve boyun eğmenin devam etmesinin felakete götüreceğinin kaydedildiği açıklamada, önümüzdeki günlerde her ihtimale hazır olunması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Özellikle adaletsizlik ve yolsuzluk karşısında gösteri düzenlemek, cezaevlerini özgürleştirmek ve gerekirse silaha sarılmak gibi ihtimallere hazır olunması istendi. Hicaz Hizbullahı’ndan yapılan açıklamada ise, İsrail’le normalleşme politikasının reddedilmesi ve Filistin’i işgal edenlerin Haremeyn topraklarında ağırlanmasına karşı çıkılması istendi.

Suudi Veliaht Prensi Bin Selman ve rejiminin Hac farizasını, normalleşmeye zemin hazırlamak İçin ümmet düşmanlarını Haremeyn’de ağırlama fırsatına çevirdiğinin vurgulandığı açıklamada, Suudi-ABD-İsrail üçlüsünün bu siyasetinin reddedildiği belirtildi.

Hicaz Hizbullahı, Suudi halkının, normalleşme, turizm ve her türlü açılım adı altında İsraillilerin, Suudi’yi ziyaret etmelerine gösterilen tepkinin devam etmesini istedi.

kudushaber



Yeni yorum ekle