Hizbullah: Düşmanların Direnişe Karşı Tüm Planları Başarısız Oldu

Cu, 08/07/2022 - 10:09

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, tüm düşmanların direnişe karşı hedeflerinin başarısız olduğunu ve direnişi zayıflatmak veya yok etmek isteyenlerin hayal kırıklığına uğradığını vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şu açıklamalarda bulundu: ‘Lübnan'da birkaç gün önce, ülkemizin haklarını ve deniz zenginliğini savunmak ve Lübnan’ın işlerinin idaresi ve şahit olduğumuz un, ekmek, ilaç ve diğer sorunlar konusunda Siyonist düşmanla mücadeleye ilişkin yaşananlar, geçtiğimiz yıllarda bahsettiğimiz her şeyin tamamen doğru olduğunu göstermektedir. Bu konuları dikkatle inceleyen herkes, Lübnan'da halka karşı dürüst olmayan ve onlara ihanet eden bazı politikacıların olduğunu anlar.

Bağımlılıkları ve aptallıkları ile Amerika'nın vaatlerinin arkasında duranlar Lübnan'ın zenginliğini koruyabilir mi ve ülkenin geleceği onlara emanet edilebilir mi? Ve bu insanlar halkın ekonomik ve geçim durumuyla ilgilenebilirler mi?

Yolsuzluğu ortadan kaldırmak ve elektrik, su ve yakıt krizlerini ve diğer krizleri çözmek mümkündür. Ancak bu sorunları çözmek isteyen kişi, çeşitli bahanelerle sorumluluğundan kaçan biri değil, gerçek bir mert olmalı, sorumluluklarını kabul etmeli, ileriye doğru hareket etmeli ve sorunlarla mücadele etmelidir. 

Bizim sorunumuz Lübnan'da seçenekleri her zaman sınırlı olan bir sınıf ya da grup olmasıdır. Çünkü onlar, Amerikalılardan ve Fars Körfezi'ndeki bazı Arap ülkelerinden korkuyorlar. Bu kişiler korkuyor ya da nasıl davranacaklarını bilmiyorlar ve bu kişiler, kulaklarını ve akıllarını Amerikan büyükelçiliğine teslim etmişlerdir. Amerika birçok durumda bahsi geçen kişileri tehdit etmiş ya da vaatlerde bulunmuştur. Ama biz bu duruşlarla ülke inşa edilmeyeceğini biliyoruz. Ülkeyi inşa etmek cesaret ve fedakârlık ister.

Bu aşamada, ülkedeki krizler için kimin seçenekleri ve çözümleri olduğunu, kimin korktuğunu veya bahaneler ürettiğini, kimin geriye ve kimin de ileriye gittiğini görmeliyiz. İşte o zaman, ülkeyi gerçekten kimin inşa edebileceğini ve kimin de ülkeyi Amerika'nın yararına yok edeceğini ve yabancılar buradaki hedeflerine ulaşabilsinler ve Siyonist düşman Lübnan'ın petrol ve gaz zenginliklerini yağmalasın diye Lübnan'ın zayıf bir ülke olmasını istediğini anlayabiliriz.

Bizim insanlara sunduğumuz şey, zulüm ve batılla mücadele ve düşmanların yenilgisi için somut gerçekler ve Lübnan'ın ve bölgenin gerçeğinin sesidir. Yıllarca direnişin yenilmesi ve yıkılması üzerine bahse girenler hayal kırıklığına uğradılar ve güçsüz kaldılar. Düşmanlar direnişi ne kadar hedef alırsa alsın, direniş bir dağ gibi sağlam kalacak ve düşmanların yanılsamaları ve hayalleri yıkılacaktır.’



Yeni yorum ekle