Deyr ez-Zor'daki ABD Üssünde Patlama

Sa, 05/07/2022 - 09:33

Pazartesi gecesi, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor'daki ABD askeri üssünde çok sayıda patlama gerçekleşti.

Welayet News - ABD ordusu ve ona bağlı terör unsurları, uzun süredir Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda yasadışı olarak bulunmakta ve ülkenin petrol kaynaklarını ve tahıllarını yağmalamanın yanı sıra bu bölgede yaşayanlara ve Suriye güçlerine karşı eylemlerde bulunmaktadır.

Yerel kaynaklar Deyr ez-Zor'un doğusundaki "el-Omer" petrol sahasında bulunan Amerikan terörist askeri üssünde en az 2 büyük patlama sesi duyulduğunu kaydetti.

Fars Haber Ajansı'nın aktardığına göre ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona ait helikopterler Suriye, Ürdün ve Irak sınır üçgenindeki el-Tanf bölgesi yakınında uçuş gerçekleştirdi

El-Tanf bölgesi, Suriye'nin en önemli ve stratejik bölgelerinden biri.

Bu alan, üç ülke olan Suriye, Irak ve Ürdün arasında ortak bir sınır noktasıdır. Amerika, sözde uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonu kurduktan sonra bu bölgeyi işgal etti ve orada bir askeri üs kurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre IŞİD terör örgütü unsurları bu üste Amerikalı askeri eğitmenler tarafından eğitiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Suriye'de yasadışı olarak bulunan Amerikan güçlerinin el-Tanf bölgesinde teröristleri eğittiğini duyurdu.



Yeni yorum ekle