Hizbullah: Arabistan’ın İsrail ile İttifakı Filistin Davasına Saplanan Bir Hançerdir

Sa, 28/06/2022 - 09:05

Hizbullah Merkez Konseyi'nin bir üyesi, direniş denklemlerinin gölgesinde Siyonist rejimin tüm tehditlerinin boş olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: ‘İsrail'in tehditleri direniş denklemleri karşısında yararsızdır ve bu tehditler, Lübnan'ın ordu, millet ve direniş denkleminin gücüne bağlı olan konumunun gücü gerçeğini değiştiremez.

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki herhangi bir ittifak Lübnan, Filistin, Suriye ve tüm İslam Ümmeti'nin sırtında saplanan bir hançerdir.

Lübnan ve direniş Filistin'e ve Filistin davasına sadıktır.’

İbrani medyası geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeyi ziyaretinden önce Siyonist rejimin Suudi Arabistan ile ilişkilerin normalleşmesini tamamlamaya yönelik gizli çabaları olduğunu ifşa etti.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan, hava sahasını İsrail uçaklarına aleni olarak açtı ve aynı süre zarfında Tel Aviv'den Riyad havaalanına birçok uçuş gerçekleşti. Bu uçaklar, Siyonist rejimin işadamlarını, ekonomi aktivistlerini ve güvenlik görevlilerini Riyad'a taşımaktadır. Bu bağlamda İsrail Hayom Gazetesi şu açıklamalarda bulundu: ‘Riyad, Tel Aviv'in Tiran ve Sanafir adalarının kontrolünü Mısır'dan Suudi Arabistan'a devretme anlaşması karşılığında hava sahasını İsrail uçaklarına açacaktır.’

Washington Post Gazetesi de Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile görüşmesi başlıklı bir makalesinde şunları yazdı: ‘Biden'ın Suudi Arabistan ziyaretinde iki faktör bulunmaktadır. Birincisi, Ukrayna'daki savaş, ABD'yi petrol piyasasını düzenlemek için Suudi yardımına şiddetle muhtaç bırakmıştır. İkinci faktör ise İsrail'in Suudi Arabistan ile ilişkilerini normalleştirmek için fazlasıyla Biden’a ihtiyacı olmasıdır.’



Yeni yorum ekle