Maduro: İran'daki bilimsel ilerlemenin seviyesi beni şaşırttı

Sa, 21/06/2022 - 06:57

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İran'dan döndükten sonra verdiği bir röportajda İran'ın bilimsel ilerlemesine şaşırdığını dile getirdi.

Welayet News  - Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Pazartesi günü el-Meyadin kanalına  verdiği röportajda Tahran ziyaretine atıfta bulunarak şunları söyledi: "İran'ın son yıllarda bilim ve teknoloji alanındaki ilerleme seviyesi beni çok şaşırttı."

Maduro, Venezuela ile İran İslam Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmalara da değinerek, İran ile 20 yıllık bir işbirliği anlaşmasının imzalanması ve ortak hareket edilmesinin son derece önemli bir konu olduğunu söyledi.

Venezuela cumhurbaşkanı ayrıca, İran cumhurbaşkanının iki ülke arasındaki bilim ve teknoloji ağlarının birleşimini vurguladığını kaydetti.

Filistin meselesiyle değinen Venezuela cumhurbaşkanı, "Venezuela'nın Filistin meselesindeki kalıcı tutumu, Filistin halkının topraklarının bağımsızlığı üzerindeki tarihi hakkını teyit etmektir." dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve heyetini 11 Haziran'da kabulünde yaptığı konuşmada, İran ve Venezuela'nın ABD'nin ağır baskısına karşı mücadelenin ancak direnmek ve mücadele etmekle olacağının tecrübelerle görüldüğünü hatırlattı.



Yeni yorum ekle