ABD, Irak'taki Ayn'el-Esed Üssüne Askeri Teçhizatı Gönderiyor

Per, 21/04/2022 - 08:32

Medya kaynaklarının bildirdiğine göre, ABD Irak'ın batısında yer alan Ayn'el-Esed hava üssüne yeni savaş teçhizatı gönderdi.

Welayet News  - IŞİD ile savaşın sona ermesi nedeniyle Irak'taki ABD askeri varlığını sona erdirmek için Bağdat ve Washington arasında yapılan birkaç tur stratejik müzakereye ve Irak parlamentosunda tüm yabancı birliklerinin Irak topraklarından çıkarılması tasarısının onaylanmasına rağmen ABD hala Irak'ın kanunlarını çiğnemeye devam ediyor.

El'Malume sitesine göre; Dün akşam (Çarşamba), savaş ekipmanı yüklü iki ABD kargo uçağı, sıkı güvenlik önlemleri altında Ayn'el Esed üssüne indi.

Habere  göre, Irak'ın batı bölgelerindeki olumsuz hava koşullarına rağmen ABD askeri uçakları yoğun bir şekilde Ayn'el-Esed üzerinde uçuyor.

Iraklı kaynaklara göre, Washington, ABD ordusu için ekipman taşıyan konvoylara tekrarlanan saldırılar nedeniyle Ayn'el-Esed'e  ekipman taşımak için kargo uçakları kullanıyor.

ABD askerleri için lojistik ekipman taşıyan konvoylar, Kuveyt sınırından Irak'a giriyor ve ABD askerlerinin ihtiyaç duyduğu malzemeleri taşıyor. Yol kenarındaki bombalardan korkan Amerikalılar, ekipmanı taşımak için Irak nakliye şirketlerini kullanıyor.

Bağdat'ın IŞİD'e karşı kazandığı zaferin ardından Irak halkı ve hükümeti, yabancı birliklerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle