ABD enerjide AB’yi kendisine bağladı!

Ct, 26/03/2022 - 12:44

Savaşı fırsat bilen ABD, Avrupa’nın enerji vanasını kendisine bağladı. Rus gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akımı durduran Washington “Rusya’ya olan bağımlılığı” düşürme adına AB’ye kendi gazını satacak. 50 milyar metreküplük anlaşma Rus gazının 3’te birine denk.

Welayet News - Yıllardır Rusya’nın Avrupa’ya doğalgaz tedarik etmesine karşı çıkan ABD istediği fırsatı Ukrayna savaşıyla elde etti. ABD ve Avrupa Birliği (AB), Avrupa'nın Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğalgaz konusunda anlaştığını duyurdu.

Uzun uğraşlar sonrasında Rus gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım 2 boru hattını durdurmayı başaran Washington, Brüksel’deki anlaşma ile Avrupa’ya kendi gazını satacak. Anlaşma Brüksel’deki NATO, AB ve G7 Zirveleri’ne katılan ABD Başkanı Joe Biden ile AB yetkilileri arasında imzalandı. Anlaşmaya göre Washington, bu yıl içinde Avrupa’ya ilave 15 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), 2030'a kadar da yıllık en az 50 milyar metreküp ilave LNG tedarik edecek.

Tags: 


Yeni yorum ekle