Nasrallah: Seçimlere Hazırız

Per, 03/03/2022 - 16:38

Lübnan Hizbullah‘ı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah parlamento seçimlerine ve ülkedeki son siyasi gelişmelere değindi.

Welayet News  - Nasrallah, kampanya reklamları başladığında ayrıntılı bir seçim konuşması yapacağını söyledi.

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının başında Lübnan parlamento seçimlerine değinerek, “Bazıları seçimin zamanında yapılmasına şüpheyle yaklaşırken, bazıları siyasi partileri seçimi ertelemeye çalışmakla suçluyordu. Bu konu artık kapanmıştır ve seçimler zamanında yapılacak” dedi.

Nasrallah, hareketin seçim sloganıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Nasrullah, "Seçim programı geçtiğimiz aylarda ele alınmıştı ve şu anda hazırlanma aşamasındadır ve yakında açıklanacaktır" ifadesini kullandı.

Sloganımız "Baqoon Nahmi ve Nabni" (Kalıyoruz, koruyoruz ve inşa ediyoruz) olacak ve bu motto etrafında yapılacak propaganda, kampanya ve törenlerin odak noktası olacak.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, daha önce ülkedeki parlamento seçimleriyle ilgili son açıklamasında tavrında, "Parlamento seçimleri zamanında yapılacak ve seçimlerin ertelenmesi kararıyla ilgili söylentilere itibar edilmemeli" demişti.

Lübnanlı yetkililer, ABD ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bazı ülkelerin müdahalesinin yaklaşan parlamento seçimlerini geciktirmesi halinde Lübnan'ın mevcut ekonomik ve siyasi sorunlarının daha da kötüleşeceğine inanıyor.



Yeni yorum ekle