Nasrallah: Ukrayna'da yaşananlardan ABD sorumlu

Sa, 01/03/2022 - 19:13

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah hareketin eski Genel Sekreteri Seyyid Abbas Musevi’nin şehadet yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Ukrayna krizinden Amerika’yı sorumlu tuttu.

Welayet News  - Hizbullah hareketinin kurucularından biri olan Musevi eşi Ümmi Yaser ve oğlu Hüseyin’le birlikte korsan İsrail’in Apachi helikopterlerinin saldırısına uğrayarak şehit düştü. Musevi Hizbullah hareketinin ikinci Genel Sekreteriydi.

Nasrallah törende yaptığı konuşmada direniş savaşçılarının büyük fedakarlarının belgeselleştirmeleri ve kitaplara dönüştürmeleri gerektiğini belirtti.

Nasrallah ayrıca Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalara işaretle, bazıları Rusya’ya Ukrayna’ya saldırmasını onayladığını, bazıları kınadığını, bazıları ise tarafsızlık ilan ettiğini, bu süreçte önemli olan şey, bu küresel boyuttaki olayın her saatinden ve her gününden ders çıkarmak olduğunu ifade etti.

Nasrallah bu krizden ABD'nin sorumlu olduğunu, zira bu çatışmaya sebebiyet verdiğini ve diplomatik yollardan engellenmesi için hiç bir şey yapmadığı gibi başlaması için baskı yaptığını vurguladı.



Yeni yorum ekle