Hizbullah: Bugün Direniş Her Zamankinden Daha Güçlüdür

Pt, 21/02/2022 - 17:49

Hizbullah'ın siyasi konseyinin bir üyesi, bugün direnişin her zamankinden daha güçlü olduğunu söyleyerek Lübnan seçimlerinin zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Merkezi Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, 2022'deki direnişin nicelik ve nitelik olarak her zamankinden daha güçlü olduğunu ve kimsenin Hizbullah’ın varlığını savaşla veya savaşsız olarak tehdit edemeyeceğini açıkladı.

Şeyn Nebil Kavuk, şehit komutanların anısına ve İran İslam İnkılabının zaferi münasebetiyle Lübnan'ın güneyindeki İtit kasabasında düzenlenen törende şunları söyledi: ‘Direnişin zaferlerinden bu yana denklemler değişti. Geçmişte İsrail İHA'ları Lübnan hava sahasına sızardı, ancak bugün Lübnan İHA'ları işgal altındaki Filistin hava sahasına sızıyor.’

Şeyh Kavuk, bugün Siyonistlerin ordularının kendilerini koruyamamaktan korktuklarına değinerek şu ifadelerde bulundu: “Hassan” İHA’sı Siyonist düşmana çok güçlü bir mesajdı ve Siyonistler bu mesajı çok iyi aldı. Bugün Hizbullah'ın askeri kapasitesi İsrail rejimini şok etmiştir.’

Hizbullah Cuma günü yaptığı açıklamada, “Hassan” adlı bir İHA'nın işgal altındaki Filistin'in 70 km kuzeyinde 40 dakika boyunca uçtuğunu ve görevini tamamladıktan sonra başarıyla Lübnan'a döndüğünü söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Çarşamba günü yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Binlerce füzemizi yüksek hassasiyetli (nokta atışı) füzelere dönüştürme kabiliyeti kazandık ve yıllarca bu doğrultuda hareket ettik. Bizim nokta atışı füzelerimizin peşinde olan düşmana şunu söylüyoruz, “Ne kadar isterseniz arayın, biz sizi bekliyoruz.”

Şeyh Nebil Kavuk, konuşmasının bir başka bölümünde yaklaşan Lübnan seçimlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: ‘Lübnan parlamento seçimlerinin ülkeyi kurtarmasını istiyoruz, ancak Lübnanlı düşmanlar bunu ülkeyi ateşe vermenin bir yolu olarak istiyorlar.

Seçimler gecikmeden ve zamanında yapılmalıdır. Biz bunun için hazırlanacak ve düşmanla mücadele edeceğiz. Amerika’nın tüm komplolarına ve İsrail rejimiyle uzlaşan ülkelere rağmen direniş kazanacaktır.

Lübnan parlamento seçimlerindeki güçlü varlığımız, düşmanların komplosuna ciddi bir darbe olacaktır.’

Anketlerin, Lübnan'daki parlamento seçimlerinde Hizbullah ve müttefikleri için kesin bir zafer olduğunu gösterdiği bir durumda, Körfez, seçimlerin zamanında yapılmasını istemiyor.

Fars Körfezi ülkelerine ait basında çıkan haber ve makaleler, bu ülkelerin Lübnan'da parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasını istemediklerini, çünkü önceki dönemde olduğu gibi bu seçimin sonucunun da bu ülkelerin ve ABD'nin iradesine aykırı olduğuna inanıyorlar.



Yeni yorum ekle