Avrupa'da Eunice fırtınası alarmı! Son 30 yılın en şiddetli rüzgarı

Ct, 19/02/2022 - 14:01

Uzmanlar tarafından 'kasırga benzeri' rüzgarlar getirebileceği söylenen Eunice Fırtınası nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. Daha çok İngiltere, İrlanda ve son olarak da Almanya ile Hollanda'yı etkisi altına alan fırtınanın görüntüleri, yaşanan afetin boyutunu gösterdi.

Welayet News  -  Saatte yaklaşık 196 kilometre hızla esen 'Eunice Fırtınası' özellikle Kuzeybatı Avrupa’da etkili olarak İngiltere'yi sarstı. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle ulaşımda da aksamalar yaşanan İngiltere'de Fırtına nedeniyle çok sayıda yapı zarar görürken, birçok sanatçıyı ağırlayan O2 Arenasının çatısı parçalandı.

100 binden fazla kişi elektriksiz kaldı

Birçok havaalanında pilotlar, uçağın iniş anlarında zor anlar yaşadı. Galler’de ise elektrik direklerinin ve ağaçların devrilmesi nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinde 100 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

İngiltere'de 3 kişi hayatını kaybetti

Rüzgarların hızı nedeniyle İngiltere’nin başkenti Londra’da 1 kişi seyahat ettiği aracın üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Yine Liverpool’da 1 kişi uçan enkaz parçalarının aracının üzerine düşmesi nedeniyle yaşamını yitirirken, Hampshire’da da 1 kişi aracının devrilen ağaçla çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

 

İngiltere Meteoroloji Dairesi, Dudley fırtınasından birkaç saat sonra meydana gelen Eunice için kırmızı uyarı yaparak insanların evden çıkmamaları tavsiye etmişti.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle