Bağdadi'den Kureyşi ve İsevi'ye Kadar ABD Hollywood Filmini Tekrarlıyor

Cu, 04/02/2022 - 12:57

2011 yılında başlayan Amerikan dizisi bu güne kadar devam ediyor.

Welayet News  - 2011'de "Usame bin Ladin", Hollywood filmleri tarzında Barack Obama'nın emriyle öldürüldü. Bin Ladin'in öldürülmesinden sekiz yıl sonra, Trump 2019'da IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye suikast düzenlemek için aynı yöntemi kullandı ve bugün, 2022'de Biden siyasi hedeflerine Ebubekir el-Bağdadi'nin halefi Ebu İbrahim Kureyşi'yi mağlup ederek ulaşıyor.

Bugünden birkaç yıl sonrasına kadar ABD ve özellikle Biden hükümeti, IŞİD lideri Ebu İbrahim Kureyşi'nin kuzey İdlib'de öldürülmesine yönelik ABD Özel Kuvvetlerinin operasyonu hakkında çok az analiz ve bilgi yayınlayacak. Çünkü bu olaydan kendi menfaatleri ve özellikle Biden'ın menfaati için yararlanmak istiyorlar.

Biden, özellikle şu sıralar, bir başarıdan ya da zaferden bahsetmek için canla başla çalışıyor. Çünkü bu yıl onun için, koronavirüsünün patlak vermesinden korkunç ekonomik duruma, Afganistan'dan utanç verici bir şekilde geri çekilmesine ve Çin ve Rusya ile gerginliğin tırmanmasına ve nihayet bu ülkenin Avrupa'ya 3 bin asker gönderme kararına ve Rusya ile savaş olasılığına kadar başarısızlıklarla dolu.

Bugün ABD hava saldırılarında öldürülen Kureyşi'nin, Yezidilerin köleleştirilmesi ve öldürülmesinin vaftiz babası olduğu ve terör örgütü IŞİD ile birlikte yaptığı vahşetlerle meşhur olduğu konusunda şüphe yok, ancak onun ABD ve batı istihbaratının bir ürünü olduğunu çok iyi biliyoruz.

Kureyşi'yi öldürme kararı ve infazın zamanlaması, Amerika Birleşik Devletleri'nin bunu kendi içinde kullanması için sadece bir araçtı. Hollywood hikayesi ve dikkatli bir şekilde planlanması ve uygulanmasıyla ilgili sayısız ayrıntı (ABD operasyonu sırasında 13'ten fazla sivilin öldürüldüğü bilindiği halde) binlerce kasıtlı analiz ve habere yol açtı. Amacı, bizi Kureyşi belasından kurtaran bu "Amerikan cesareti" hikayesiyle dünya ve bölge kamuoyunu meşgul etmektir.

Bu hikaye bu aşamada bitmiyor. Gördüğümüz gibi, "IŞİD Canavarlarını Öldürmek" dizisinin Amerikalı yönetmeni, Kureyşi öldürdükten sonra halefi hakkında konuşan ilk kişi oldu.

Bu Iraklı kişinin lakabı "İsevi" ve Kureyşi'nin halefi olacak. O yüzden "Teröristlerin Öldürülmesi" adlı Amerikan dizinin  yeni bölümünü beklememiz gerekiyor. Bu bölümün yayın tarihi de Biden'ın siyasi durumuna bağlı. Biden'ın Amerikan siyasetine geri dönmeye çalışırken Trump'a karşı yeni kazanımlara ne zaman ihtiyacı olacağını göreceğiz.



Yeni yorum ekle