Şeyh Naim Kasım: General Süleymani Ümmetin Şehidiydi

Çar, 05/01/2022 - 11:18

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün şehit komutanının başarılarına değinerek, General Süleymani'nin ümmetin şehidi olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Kudüs Gücü Komutanı General Hacı Kasım Süleymani’nin şehadetinin ikinci yıldönümü münasebetiyle Salı akşamı İran İslam Cumhuriyeti'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene katıldı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı bu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Bu şehadet, direnişin gücünü ve değerini azaltmadığı gibi, direniş ruhunu ve direnişin konumunu de yükseltmiştir. Şehit Kasım Süleymani, vatanının da ötesinde ümmetin şehididir ve bu bir dönüm noktasıdır. O, insani yardım ve inanç konusunda bir örnektir ve Filistin davası için kişisel kazanımlarını feda etmiştir.’

Şeyh Naim Kasım konuşmasının devamında Şehit Süleymani’ye hitaben “"Filistin'in pusulasını öyle sabitlediniz ki artık kimse bizim yolumuzu saptıramaz” dedi ve şunları söyledi: ‘Şehit Süleymani, bölgede birleşik bir direniş için ülkelerimiz arasındaki maddi engelleri kaldırdı.’

İran'ın bölgedeki mazlum milletlere yaptığı yardımlara da değinen Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘İmam Humeyni (r.a) Filistin odaklı direniş yolunu oluşturdu ve İmam Hamanei de bu yolu devam ettirdi.

Kendileri küresel zulüm ve toplu katliam yaparken bize terörist demeyi kabul eden şer eksenine karşı işbirliği yapmak direniş gruplarının ve bu toprakların sahiplerinin hakkıdır.

Direniş olmasaydı bölgeyi IŞİD yönetecek ve Lübnan'ın güneyinde Siyonist yerleşkeler kurulacaktı.

Direniş doğal bir meseledir ve direnişin olmaması doğal değildir ve sorgulanmalıdır. Burası bizim vatanımız ve onu işgalcilere teslim etmeyeceğiz. Savunma meşru bir konudur ve savunma yapmak ve işgal altına girmemek bizim hakkımızdır. Eğer buna alternatifi olan varsa buyursun, Bismillah.

Düşmana karşı direniş ve mücadelede, direnişin ve mücahidlerin silahlarının ve bu milletin erkekleri, kadınları, yaşlıları ve çocuklarının birliğinin özgürlüğe yol açacağından emin olabilirsiniz ve bu seçenek olmadan, kurtuluş mümkün olmayacaktır.’

3 Ocak 2020 Cuma sabahı Irak devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in Bağdat Havaalanı yakınlarında ABD’nin terör saldırısında şehit edildiğini açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı'nın şehit olduğuna ilişkin ilk haberin yayınlanmasından bir saat sonra ABD Savunma Bakanlığı, General Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis’in suikastının sorumluluğunu resmen üstlenen bir açıklama yayınlayarak, bu suikastın ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle gerçekleştiğini duyurdu.

 

General Süleymani’nin şehadetinin ardından İran genelinde ve bölgedeki bazı ülkelerde geniş çaplı yürüyüşler düzenlendi ve Trump'ın General Süleymani’nin şehadetinin İran halkını mutlu edeceğini düşündüğü yanılsamasının aksine; İran genelinde on milyonlarca insanın Hacı Kasım Süleymani'nin cenazesindeki eşi görülmemiş varlığı, Trump'ın suratına bir tokat indirdi.

İran, verdiği intikam sözü doğrultusunda 8 Ocak 2020’de sabahın erken saatlerinde 13 balistik füze ile Amerika’nın Irak'taki Ayn’ül Esed Üssünü hedef alarak Amerikan askerlerine ağır zararlar verdi ve yüzden fazla Amerikan askeri beyin hasarı geçirdi.



Yeni yorum ekle