Deyrazor Yakınlarında ABD Üssüne Roketli Saldırı

Sa, 14/12/2021 - 14:53

Medya kaynakları, Suriye'nin Deyrizor kentindeki yasadışı bir ABD terör üssüne roket saldırılarının yapıldığını bildirdi.

Welayet News  - Sputnik haber ajansına göre, Deyrizor eyaletinin doğusundaki "el'Omer" petrol sahasında bulunan bir ABD üssü Pazartesi günü kaynağı bilinmeyen roket saldırılarının hedefi oldu.

Üs çevresindeki yerel kaynaklar, el'Omer Meydanı'ndan art arda dört patlama sesi duydukları ve duman yükseldiğini gördüklerini söylediler.

Patlamaların ardından Amerikan helikopterleri el'Omer petrol sahasında devriye uçuşu yaptılar.

Saldırılardan önce, birkaç silahlı kişi, el'Omer Meydanı yakınlarındaki Ziban kasabasında ABD'ye ait bir askeri üsse saldırdı.

Bu arada işgalci Amerikan güçlerinin dün Deyrezzor kırsalının doğusundaki el Buseyra kentinde gerçekleştirdikleri hava operasyonu sırasında üç sivil öldü. Kaynaklar, Amerikan işgal güçlerinin baskın sırasında birkaç şehir sakini kaçırıp bilinmeyen yöne götürdüklerine işaret etti.

Suriye hükümetinin ülkedeki ABD askeri varlığını yasa dışı ve işgal olarak kabul etmesiyle birlikte, yasadışı ABD askeri üslerine yönelik çok sayıda saldırı gerçekleşti.



Yeni yorum ekle