‘İran'ın Füze Yanıtı ABD Güçlerine Yönelik En Büyük Saldırı Oldu’

Cu, 10/12/2021 - 12:31

ABD’nin, İran'ın Ayn el-Esed üssüne yönelik füze saldırısındaki askeri kayıplarının sayısı yeniden arttı.

Welayet News  - ABD ordusu, İran'ın Irak'taki Ayn el-Esed hava üssüne düzenlediği füze saldırısında yaralanan onlarca askere "Mor Kalp" unvanıyla onur madalyası verecek.

Bu ödül ABD askerlerine, son iki yıldır, ABD Savunma Bakanlığının bu askerlerin İran’ın füze saldırısında yaralanan askerler olduğunu kabul etmekten kaçındığı ve medya araştırmalarının bu askerlerin İran’ın balistik füze saldırısında yaralanmalarının boyutunu ortaya çıkardığı bir durumda verilmektedir.

ABD’nin bir askeri sözcüsü şunları söyledi: ‘İnsan Kaynakları Komutanlığı, yaralı askerlere "Mor Kalp" unvanıyla 39 onur madalyası verilmesini onayladı. Buna göre, ABD’nin İran'ın füze saldırısındaki kayıplarına 39 kişi daha eklendi.’

CBS haber Kanalı şu ifadelerde bulunuyor: ‘İran'ın balistik füze saldırısı, tarihte ABD kuvvetlerine yönelik en büyük saldırıydı ve İran’ın güçlü bir komutanı olan Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehit edilmesinden birkaç gün sonra gerçekleşti.’

Geçen ay, Ayn el-Esed füze saldırısında çatışan bir askeri grubun üyeleri CBS News'e, İran ile gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için, bu olayda aldıkları hasarı önemsiz göstermeleri için baskı altında olduklarını söyledi.

O dönemde ve İran saldırısından bir hafta sonra, Trump'a ABD askerlerinin yaraları hakkında sorulduğunda, "Biraz başlarının ağrıdığını duydum ve yaralarının çok ciddi olmadığını söyleyebilirim" dedi.

ABD Ordusu kayıplarının resmi istatistiklerindeki artışla birlikte, şu anda ABD Ordusu İnsan Kuvvetleri Komutanlığı'nın iddiasına göre, Ayn el-Esed’e düzenlenen füze saldırısında 68 asker yaralandı, ancak resmi olmayan kaynaklar bu rakamın çok daha yüksek olduğunu söylüyor.



Yeni yorum ekle