Washington Post: Rusya Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor

Ct, 04/12/2021 - 18:10

ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesinde yer alan iddiaya göre Rusya,yakın gelecekte Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor.

Welayet News  - Washington Post haberini, ABD istihbarat birimleri tarafından hazırlanan gizli analizlere dayanarak dırdı. Haberdeki iddiaya göre Rusya, Ukrayna sınırına yığdığı 175 bin askerle işgal operasyonunu gerçekleştirecek.

DW’nin Washington Post’tan aktardığına göre Moskova, farklı cephelerden işgali gerçekleştirebilmek amacıyla bazı stratejik noktalara askeri birliklerini halihazırda konuşlandırmış durumda. Yüzlerce taburdan oluşan taktiksel birliklerin söz konusu işgal operasyonunda  tank ve top gibi ağır savaş teçhizatı ile donatılacağı öne sürülen haberde, Rus birliklerinin şu an dört noktada konuşlandırıldığı ve Rusya'nın hedef şaşırtmak ve güvensizlik yaratmak amacıyla sınıra sürekli askerler sevk edip geri çektiği ifade ediliyor.

Washington Post’a konuşan bir yetkili Rusya’nın mevcut yığınağının bahar aylarında Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın iki katı kadar olduğunu öne sürdü.

Dün Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Resnikov, Moskova’nın ülkelerine saldırmasından endişeli olduklarını ve bu saldırının muhtemelen önümüzdeki sene Ocak ayı sonu olabileceğini tahmin ettiklerini duyurmuştu. Resnikov ayrıca, Ukrayna’nın şu dönem itibariyle bütün senaryolar üzerinde durup değerlendirmeler ve analizler yaptığını açıklamıştı.

Moskova ise işgal iddiasını şimdiye kadar mesnetsiz diye niteledi ancak, Ukrayna'nın Batı tarafından silahlandırıldığını öne sürerek, Rusya sınırına yakın bölgelerde NATO tatbikatı düzenlenmesini kınıyor.

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da kullanılan Bayraktar SİHA'larını gündeme getirdiği bildirilmiş, Kremlin'den yapılan açıklamada görüşme talebinin Türkiye tarafından geldiği bildirilmişti.

Rus TASS haber ajansının aktardığına göre Putin, Ukrayna'yı ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı güçlere karşı "Bayraktar silahlı insansız hava araçlarını kullanmak" gibi "provokatif" askeri eylemlere girişmekle suçluyor.

 



Yeni yorum ekle