Blinken: ABD Ukrayna'yı NATO Müttefikleriyle Birlikte Destekleyecek

Per, 02/12/2021 - 20:16

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) İsveç başkenti Stockholm'de düzenlediği yıllık dışişleri bakanları toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in gündemi Rusya.

Welayet News  - Toplantıda Rusya ve Ukrayna'dan mevkidaşlarıyla görüşme sürecindeki Blinken, Ukrayna üzerinden Moskova'yı hedef alan açıklamalar yaptı.

Sputnik’in haberine göre AGİT toplantısında Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'ın 'Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tutumu konusunda derin endişeleri olduğunu' söyledi. Blinken, 'ABD'nin Ukrayna'yı NATO müttefikleriyle birlikte destekleyeceğini' belirtti.

Kuleba da 'daha fazla saldırgan harekette bulunmaktan caydırmak için Rusya'ya ağır ekonomik yaptırımlar uygulanmasını Blinken ile ele aldıklarını' dile getirdi.

Gündemde Erdoğan'ın arabuluculuk teklifi var

AGİT toplantısındaki yoğun görüşme trafiği öncesinde NATO üyesi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Rusya ile Ukrayna arasında Donbass konusunda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu açıklamış, teklif hem Moskova hem Kiev tarafından olumlu karşılanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in cuma günü bu konuyu konuşacaklarını söylerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AGİT toplantısında Kuleba ve Lavrov ile ayrı ayrı görüşecek. Çavuşoğlu, dün Letonya’nın başkenti Riga'da düzenlenen NATO dışişleri bakanları toplantısında Blinken ile ikili görüşme gerçekleştirdi.



Yeni yorum ekle