NATO Rusya'yı Tehdit Etti

Ct, 27/11/2021 - 12:13

Kuzey Atlantik Antlaşması Genel Sekreteri Jens Stoltenberg cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı güç kullanması halinde korkunç sonuçlarla karşı karşıya kalmakla tehdit etti.

Welayet News  -  Stoltenberg, Rusya'yı NATO ofislerini kapatma ve diplomatları Moskova'dan çıkarma kararını gözden geçirmeye çağırdı.

Yetkili, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarına ağır teçhizat ve çok sayıda muharip asker konuşlandırdığını iddia etti.

NATO Genel Sekreteri de Çin'i işaret ederek, nükleer cephaneliğini ve konvansiyonel silahlarını hiçbir netlik olmadan geliştirdiğini söyledi.

Son zamanlarda, Rusya'ya karşı Ukraynalı ve batılı yetkililer, Moskova'nın Ukrayna sınırına olağandışı güç konuşlandırması ve yakın bir saldırı olasılığı hakkında iddialarda bulundular.

Daha önce, Ukrayna Savunma İstihbarat Dairesi Başkanı Militari Times internet sitesine verdiği özel röportajda, Rusya'nın Ukrayna sınırları etrafında 92.000'den fazla asker konuşlandırdığını ve ocak sonu veya şubat başına kadar Ukrayna'ya saldırmaya hazırlandığını iddia etti.

Savunma bakanı da geçtiğimiz günlerde gazetecilere verdiği demeçte, ABD’nin Rusya'dan rahatsız edici davranışlar görmeye devam ettiğini söyledi.

ABD ve NATO koalisyonu bu bahar Rusya'ya karşı benzer suçlamalarda bulundular. O dönemde batılı taraflar, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarına yaklaşık 100 bin asker, tank ve savaş jeti gibi askeri teçhizat konuşlandırdığını iddia etmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle