Suudi Koalisyon Güçlerinin Marib'in Kuzeyindeki Son Savunma Hattı Kırıldı

Pt, 08/11/2021 - 12:37

Yemen ordusu ve gönüllü halk birlikleri Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Marib vilayetinin kuzeyindeki yardım hattını kesti.

Welayet News  - Yemen ordusu ve gönüllü halk birliklerinin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri karşısındaki ilerleyişi sürüyor.

Yemen güçleri Marib-Hadramut uluslararası yolunun 15 km uzaklığında bulunan el-Revik bölgesinde geniş bir alanı kontrole geçirdi.

Yetkililer, Sana’ güçlerinin Marib kentinin kuzeyindeki Suudi koalisyon güçlerinin son ve tek yardım hattını kesmelerini sağlayacak operasyonla önemli bir askeri ilerleme kaydettiğini söyledi.

Yemen Ordusu Sözcüsü Yahya Seri, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, güçlerin Ma'rib vilayeti kentleri üzerindeki hakimiyetinin tamamlandığını ve sadece iki şehir olan Ma'rib ve el-Vadi'nin kaldığını duyurmuştu.

Yemen ordu güçleri ve halk komiteleri el-Vadi'ye doğru ilerleyip şehrin güney girişine ulaşıp üç yönde kuşatırken, bölgedeki Ubeyde kabilesi Sana’ güçleri ile Suudi koalisyonuna bağlı güçler arasındaki savaşta tarafsız olduklarını söyleyen bir bildiri yayınladılar.



Yeni yorum ekle