İran: ABD, Ekonomik Terörü Devam Ederken Müzakere İddiasında Bulunamaz

Pt, 08/11/2021 - 12:11

İran Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "ABD, başarısız olan azami baskı ve ekonomik terör politikasını sürdürürken, aynı zamanda müzakere ve anlaşma iddiasında bulunamaz." diye belirtti.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Devlet Konseyi üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Cumartesi günü ikili ilişkilerin gelişimi, yaklaşan Viyana görüşmeleri ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında telefonla görüştü.

İran Dışişleri Bakanı önümüzdeki Viyana görüşmeleri için umutlu olduğunu dile getirerek, "Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı​​taraflar, bir an önce bir anlaşmaya varılabilmesi için gerçekçi bir şekilde müzakerelere girmelidir."

İran Dışişleri Bakanı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın İran'daki görevlerine duyduğu güveni dile getirerek, "Bu işbirliği anlaşmalar ve düzenlemeler çerçevesinde iyi bir şekilde devam edecektir." dedi.

Nükleer Anlaşmanın Uygulanmasında Ortaya Çıkan Sorunların Ana Nedeni ABD'dir

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, nükleer müzakerelerin sürdürülmesini desteklediklerini belirterek, BM Güvenlik Konseyi'nin uygulanmasındaki sorunların başlıca nedeninin ABD olduğunu ifade etti. Aynı şekilde yaptırımların tamamen kaldırılarak bu hatayı telafi edeceklerinden, böylece İran'ın olumlu yaklaşımı ışığında gelecekteki müzakerelerin iyi şekilde sonuçlanacağını umduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle